Afla de ce ar trebui sa iti cumperi un Swatch in plina criza financiara

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 18:47
1688 citiri
Afla de ce ar trebui sa iti cumperi un Swatch in plina criza financiara

Valoarea ridicata a francului elevetian si-a pus amprenta pe exporturile de ceasuri elvetiene, obligand companiile sa reduca preturile pentru a putea face fata concurentei de pe pietele europene.

Exporturile elvetiene catre Uniunea Europeana au scazut cu 14,6 procente. Din ianuarie, francul a crescut cu 6 procente in fata monedei europene, atingand in record dupa record. Nivelul ridicat al francului este pus nesigurantei investitorilor din cauza crizei datoriilor suverane din zona euro, potrivit Cpp-luxury.

Pentru a face fata situatiei economice mondiale, companiile elvetiene au recurs la solutii extreme printre care reduceri masive de pret pentru produsele exportate.In iunie, preturile au scazut si cu 10.9%.

In 2011, cresterea cererii de exporturi pentru pietele din Asia a echivalat balanta pentru tarile in care cererea de produse elvetiene a scazut.

In Iunie, trendul a continuat sa fie ascendent, numarul ceasurile elevetiene vandute pe pietele din China sau Hond Kong ajungand la 15,9%.

Insa, producatorii au hotarat sa faca sacrificii si pe aceste segmente de piata, pretul ceasurilor scazand cu 4,9%, pe cand cel al bijuteriilor cu 10,2%. Actiunile Swatch Group au scazut cu 0,4% iar Richemont cu 0,6%.

Valoarea francului afecteaza cresterea economica a Elvetiei. Daca nivelul francului va ramane atat de ridicat, sau chiar va mai creste, nu va ramane fara repercusiuni asupra cresterii ecomice a tarii, sustine Joerg Zeuner, economist sef al Bancii VP.

Ministrul Economiei din Elvetia, Johann Schneider-Ammann a spus ca situatia cauzata de scaderea valorii monedei europene este alarmanta si o consecinta directa ar putea fi cresterea numarului somerilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Swatch ceasuri elvetiene, #pret ceas elvetian, #reduceri pret ceas , #Shopping