Avantaje si dezavantaje la achizitionarea unei saltele din latex

Marti, 25 Iulie 2017, ora 15:46
7729 citiri
Avantaje si dezavantaje la achizitionarea unei saltele din latex

Sunteti in cautarea unei saltele? Ati incercat vreodata una din latex? Daca nu, sau daca nu ati auzit de acest tip de saltea, magazinul online www.EXPERT-SALTELE.ro ne ofera cateva sfaturi privind avantajele si dezavantajele achizitionarii unei astfel de saltele.

In primul rand trebuie stiut ca acest tip de saltea este recunoscuta pentru nivelul de igiena ridicat, dar si faptul ca materialele utilizate la realizarea ei au un potential eco-friendly ridicat.

Desi ati putea crede ca saltelele din latex sunt relativ noi, in fapt, acestea dateaza inca de la mijlocul anilor 1900. Acestea devin tot mai populare acum pentru ca procesul realizarii saltelei din latex a devenit mai ieftin si astfel, ele au devenit mai accesibile cumparatorilor.

Chiar daca saltelele cu arcuri si cele din spuma sunt mai cunoscute, saltelele din latex primesc ratinguri de satisfactie foarte ridicate din partea cumparatorilor, atingand acelasi nivel sau chiar depasindu-l pe cel al saltelelor memory foam. Dar sa vedem daca merita achizitionarea unei astfel de saltele.

Inainte de a achizitiona o saltea, trebuie sa va ganditi serios la ce anume aveti nevoie de la saltea, pentru ca veti petrece mult timp pe ea. Din punct de vedere a review-urilor, saltelele din latex se afla in top, singurul lor rival fiind saltelele memory foam.

Daca sunteti din Bucuresti si doriti sa testati mai intai o astfel de saltea, puteti sa faceti o simpla cautare pe internet dupa expresia "saltele Bucuresti"; gasiti mai multe showroom-uri specializate in comercializarea saltelelor de pat.

Cand veti cauta o saltea din latex, veti intalni trei tipuri:

- saltea realizata complet din latex

- saltea cu latex peste spuma, adica baza este din spuma polioretanica si este acoperita cu latex

- saltea cu spuma peste latex, adica baza estedin latex, aceasta fiind acoperita cu spuma poliuretanica

Desi toate trei tipurile de saltele primesc calificative relativ apropiate din partea utilizatorilor, se detaseaza usor in fata salteaua realizata complet din latex.

Beneficiile saltelei din latex

Beneficiile saltelei din latex depinde in mare masura de tipul de saltea aleasa, doar toate tipurile au cateva calitati identice. Unele beneficii le gasiti in randurile de mai jos:

1. Durabilitate si longitivitate

Una din calitatea cea mai usor de masurat la un produs este durata de viata a acestuia. In general o saltea de calitate nu este cel mai ieftin produs, dar achizitia ei este o investitie pe termen lung.

Cat de lung? In medie, o saltea obisnuita trebuie schimbata dupa aproximativ 7-8 ani. In functie de tipul de saltea din latex aleasa, durata de viata este estimata la 8-12 ani.

2. Relaxarea punctelor de presiune

Saltelele bune vor oferi suport fara a pune presiune prea mare pe corp. Aceasta presiune poate cauza un nivel ridicat de disconfort. La saltelele cu arcuri, punctele de presiune se realizeaza deasupra arcurilor, unde greutatea corpului impinge arcurile in jos, iar acestea imping in sus. Saltelele din latex fac o treaba mai buna, distribuind in mod egal greutatea, eliminand punctele de presiune.

3. Dureri de spate si de incheieturi

Adaptabilitatea la forma corpului, viteza de reactie la schimbari si fermitatea, sunt elemente cheie in oferirea de suport pentru spate si incheieturi. Saltelele din latex puncteaza foarte bine la oricare din aceste categorii si au tendinta de a distribui in mod egal greutatea corpului, prevenind partile mai grele ale corpului sa se "scufunde" in saltea, mentinand coloana vertebrala intr-o pozitie naturala.

4. Izolarea miscarii

Abilitatea saltelei de a absorbi miscarea utilizatorului este importanta, mai ales in cazul cuplurilor sau a persoanelor care dorm in acelasi pat cu animale de companie.

Somnul nelinistit a unei persoane carese intoarce pe o parte sau pe alta, duce la un somn de proasta calitate si pentru partener, mai ales daca salteaua nu izoleaza miscarea. Cele mai multe saltele din latex se comporta pozitiv mult peste media altor tipuri de saltele, mai ales in comparatie cu saltelele cu arcuri.

5. Sanatate si aspecte ce tin de mediu

Atat saltelele din latex natural, cat si cele din latex sintetic sunt prin definitie rezitente la foc. Ce inseamna asta pentru consumator? Cele mai multe saltele necesita un tratament cu chimicale pentru a le oferi rezitenta la foc. Saltelele din latex nu necesita astfel de tratamente, ceea ce inseamna mai putine chimicale in compozitia saltelei.

Latexul este rezistent in mod natural la bacterii, acarieni, mucegai si altele. Din aceasta cauza, producatorii folosesc din nou mai putine chimicale pentru a proteja saltelele de astfel de infestari, saltelele din latex fiind hipoalergice in mod natural.

Potentiale parti negative ale saltelelor din latex

1. Sunt dificil de mutat

Latexul mai dens poate fi greu. Unii utilizatori s-au plans de greutatea saltelei cand trebuie mutata, sau chiar intoarsa. Daca achizitionati o saltea de latex ce nu trebuie intoarsa, puteti scapa de aceasta problema.

2. Pretul

Desi costurile de productie au scazut mult in ultima perioada, saltelele de latex inca au preturi mai ridicate comparativ cu alte tipuri de saltele.

3. Retinerea caldurii

Desi se comporta mai bine decat saltelele memory foam, saltelele din latex retin si ele parte din caldura, aproximaiv 10% din utilizatori plangandu-se de acest aspect.

4. Mentenanta

Unele saltele din latex cu spuma deasupra trebuie intoarse din cand in cand pentru a-si pastra forma si asa cum spuneam mai sus, unele nu sunt foarte usoare.

In acelasi timp, saltelele din latex trebuie ferite de lumina directa a soarelui sau de surse de caldura.

Desi foarte durabile in conditii normale de dormitor, utilizatorii unor astfel de saltele ar trebui sa le tina departe de lumina directa a soarelui, de surse de caldura sau de umezeala excesiva.

In final sa facem un scurt sumar pentru a vedea cui i se potriveste acest tip de saltea:

- persoanele care tind sa aiba un somn nelinistit sau dorm cu animale de companie

- persoanele care cauta saltele hipoalergice

- persoane ce vor sa protejeze mediul inconjurator

- persoane cu dureri de spate, solduri sau umeri

- persoane ce doresc o saltea durabila

- persoane ce nu au o experienta placuta cu saltelele cu arcuri.

#saltea pat latex , #Shopping