Balansoarul pentru bebe care a starnit furia a sute de parinti: "Una dintre cele mai proaste idei"

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 13:38
1117 citiri
Balansoarul pentru bebe care a starnit furia a sute de parinti: "Una dintre cele mai proaste idei"

Ca traim in era tehnologiei, pe asta o stim cu totii. Telefoanele mobile, tabletele, televizoarele, carucioarele pentru copii sau jucariile sunt intr-o continua dezvoltare si reusesc, din cand in cand, sa ii surprinda pe aceia care au putut fi martorii transformarilor prin care obiectele din jurul nostru au trecut de-a lungul anilor.

Nimic nu mai este la fel, iar acest lucru vine, de obicei, nu doar cu lucruri pozitive, ba chiar din contra.

Un astfel de exemplu il reprezinta balansoarul pentru bebe pe care cei de la Fisher - Price l-au lansat pe piata, dar care a adus dupa sine o multime de nemultumiri ale parintilor care s-au declarat revoltati de el.

Una dintre organizatiilor americane care lupta pentru respectarea drepturilor copiilor chiar i-a somat pe cei de la Fisher - Price sa retraga de pe piata un balansoar pentru bebe, sub motivul ca el afecteaza dezvoltarea copiilor. Fara succes, insa.

Ce a putut sa starneasca atat de multa furie?

Balansoarul pentru bebe de la Fisher - Price este dotat cu iPAD, ideea producatorilor fiind aceea de a-i linisti pe cei mici in leagan cu desene si alte aplicatii.

Directorul organizatiei Commercial Free Childhood, Susan Linn, a argumentat cererea de retragere de pe piata pe baza recomandarilor facute de psihologi si pediatrii, conform carora copiii mai mici de doi ani nu ar trebui sa fie lasati in fata televizorului, iar dupa doi ani ar trebui sa aiba acces numai doua ore pe zi la televizor sau la diverse dispozitive tehnologice.

Conform acelorasi specialist, in primii ani de viata, cei mici ar trebui sa invete sa interactioneze cu parintii, iar descoperirea tehnologiei le limiteaza capacitatea de dezvoltare si ii limiteaza in gandire.

Intr-un balansoar pentru bebe pe care cei de la Fisher - Price il recomanda, cei mici nu sunt incurajati sa fie activi, ci sa stea pasivi in leagan, timp de ore intregi, cu privirea pironita intr-un ecran de iPad. Ori la acea varsta si intr-un balansoar pentru bebe, cei mici ar trebui sa fie incurajati sa atinga obiecte diferite, sa exploreze lumea.

Eforturile organizatiei, dar si sutele de comentarii negative la adresa produsului nu au avut niciun efect. Balansoarul pentru bebe se gaseste in continuare pe site-urile online si costa 50 de dolari. iPad-ul nu este inclus in pret: "Este una dintre cele mai proaste idei de produse destinate copiilor pe care le-am vazut vreodata. Forteaza copiii de sase luni sa stea cu ochii lipiti de un ecran si le da apa la moara parintilor iresponsabili", este unul dintre sutele de comentarii negative care au fost scrise pe pagina de produs unde totusi balansoarul pentru bebe se vinde.

Interesant este faptul ca Fisher - Price nu se afla pentru prima data in aceasta ipostaza. In urma cu un an, producatorul a fost blamat pentru un lucru similar: a vandut o maimuta cu loc pentru iPhone in burtica. Interesant, dar si de temut, este faptul ca o alta firma a venit cu o idee de a-i face pe cei mici sa renunte mai repede la scutece: olita cu suport pentru iPad. Toate cele de mai sus au fost blamate de majoritatea parintilor, dar s-au bucurat si de succes.

Nu va temeti! Intrati pe site-ul Noriel si veti putea gasi balansoarul pentru bebe ideal pentru dumneavoastra, care indeplineste toate conditiile de siguranta si confort. Cu iPad-ul si iPhone-ul poate sa faca cunostinta mai tarziu. Si, cine stie cat de mult va fi avansat tehnologia pana atunci.

#balansoar bebe, #balansoar bebelus Noriel , #Shopping