Cat te-ar costa sa fii Batman?

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
3363 citiri
Cat te-ar costa sa fii Batman?

Ti-ai dorit vreodata sa ai o parte din puterile unui super-erou ca Batman sau macar o parte din gadgeturile sale? Business24 iti prezinta, piesa cu piesa, cat te-ar costa intreg arsenalul eroului Batman, inclusiv bat-mobilul, majordomul sau intretinerea pentru castelul sau.

Casca personalizata din grafit costa 1 milion de dolari, in timp ce sistemul de proiectie pe retina costa 10.000 de dolari, iar mantia din aliaj de polimeri cu memoria formei costa 40.000 de dolari, potrivit unui studiu realizat de MoneySupermarket.com.

Platosa din kevlar si nomex, doua materiale compozite folosite de armata si pompieri, primul fiind rezistent la gloante, iar cel de-al doilea la flacari, printre altele, costa 3.000 de dolari, plus inca 1.150 de dolari pentru ranforsarile din fibra de carbon.

Cotierele costa 150 de dolari, iar suspensorul din kevlar inca 1.000 de dolari, ca si lamele zimtate de pe antebrate.

Manusile costa 150 de dolari, la acelasi pret cu genuncherele, pentru ca si ele sunt din kevlar.

Cu inca 1.000 de dolari iti poti cumpara o pereche de cizme personalizate din kevlar, ca ale lui Bruce Wayne, si tot pentu 1.000 de dolari, iti vei cumpara un dispozitiv cu ultrasuntete, cu ajutorul caruia vei putea atrage o armata de lilieci in ajutor.

Majoritatea elementelor acestui costum exista, pot fi facute pe comanda si unele dintre se bazeaza pe tehnologii cunoscute deja. Restul fac totusi parte din arsenalul unui super-erou, deci nu se vor gasi chiar pe rafturile magazinelor.

Vehiculele lui Batman costa 80 de milioane de dolari

Masina lui Batman, "The Tumbler", ultima varianta de "Batmobil", costa 18 milioane de dolari si a fost dezvoltata de Wayne Enterprises Applied Sciences Division ca un vehicul militar. Are propulsoare, armura, mitraliere frontale, sistem controlat prin telecomanda, GPS si are incorporat vehiculul de de salvare "Batpod".

Batpod-ul costa 1.500.000 de dolari functioneaza ca vehicul de salvare cand Batman actioneaza sistemul de autodistrugere. Rotile sale de 20 de inci sunt, de fapt, rotile din fata ale masinii initiale. Batpod-ul este controlat din miscarea umerilor, iar mainile soferului sunt protejate de scuturi.

Aeronava de mici dimensiuni "The Bat" este propulsata de doua rotoare, iar cea mai apropiata masinarie reala de acest concept este V-22 Osprey, un aparat de zbor folosit de puscasii marini americani, care imbina functiile unui avion cu ale unui elicopter. The Bat costa 60 de milioane de dolari.

The Tumbler

Intretinerea conacului, 37.000 de dolari pe an

Dupa distrugerea conacului (in film), acesta a fost reconstruit la un cost estimat de 600 de milioane de dolari.

Majordomul Alfred poate castiga pana la 300 de milioane de dolari pe an, avand in vedere ca tot el este si managerul proprietatii si singurul sprijin al lui Batman, pe langa alte indatoriri zilnice.

Arsenalul de arme si gadgeturi al lui Batman: 162.000 de dolari

Armele de super-erou costa in jur de 10.000 de dolari, asta pentru ca nu vorbim de arme de foc, ci mai degraba despre variante de ultima generatie ale unor arme specifice luptatorilor ninja, cum ar fi stelutele ninja (shuriken), celebrul bumerang personalizat care apare in filme (batarang), dar si mici grenade cu fum sau explozive.

In plus, in buzunarele si manecile costumului sau trebuie sa existe neaparat un paspartu automat, un periscop militar de infanterie, microfon directional, transmitatori pentru monitorizare GPS si alte "jucarii".

Cand situatia devine fara scapare, Batman se poate baza pe un lansator de grenade (6.000 de dolari).

Piesa de rezistenta a arsenalului sau este pistolul sau lansator de "gheara de pisica", cu ajutorul caruia se catara pe cladiri. Variantele mai ieftine din comert au dimeniuni considerabile, deci super-eroul nostru a fost nevoit sa plateasca 50.000 de dolari pentru versiunea sa speciala, la fel de mica precum un revolver.

Nu in ultimul rand, dispozitivele sale de supraveghere, cum ar fi monoclul cu vedere in infrarosu, camera cu termoviziune, microfonul laser si spectometrul portabil costa costa impreuna 100.000 de dolari. Desigur, toate produsele pot fi gasite in comert la preturi mai mici, dar alegerea unui furnizor de incredere este cea care l-a costat cel mai pe Batman.

Educatia si pregatirea lui Bruce Wayne: 1.500.000 de dolari

Pregatirea lui Batman ca pilot de aeronave militare costa 500.000 de dolari si tot atat costa si antrenamentul in cadrul trupelor speciale.

De asemenea, super-eroul nostru a cheltuit inca 500.000 de dolari pentru a frecventa cursurile unor universitati de prestigiu, la capatul carora a primit mai multe diplome in diverse domenii ale ingineriei.

Costul final ar fi de 682.451.350 de dolari, adica aproape 525 de milioane de euro - o suma modica, raportat la satisfactii, daca ne gandim ca la banii acestia cel putin 10 romani bogati si cunoscuti ar putea fi oricand Batman.

O.D.

#Batman costum arsenal, #Batman masini arme gadgeturi, #echipament militar comanda , #Shopping