Cauti un cadou? Cele mai scumpe 10 ceasuri din lume te-ar putea inspira

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 00:00
5924 citiri
Cauti un cadou? Cele mai scumpe 10 ceasuri din lume te-ar putea inspira
Royal Blue Tourbillon

Unii oameni sunt dispusi sa dea foarte multi bani pentru a vedea cat este ora. Astfel, cele mai scumpe ceasuri din lume isi depasesc natura, devenind adevarate opere de arta si bijuterii nepretuite.

De la Royal Blue Tourbillon de 1 milion de dolari pana Joaillerie 101 Manchette care este literalmente nepretuit, iata lista celor mai valoroase ceasuri din lume, realizata de Smashinglists.com.

Locul 10 - Ulysse Nardin - Royal Blue Tourbillon (1 milion dolari)

Acest ceas scump marca Ulysee Nardin, companie infiintata in 1846, este realizat din platina. Bijuteria este decorata cu o bagheta de 568 de diamante Top Wesselton de 33,8 carate si una de 234 de safire albastre de 16,7 carate. Ceasul este disponibil si in varianta cu bratara de piele. Modelul a iesit intr-o editie limitata de 30 de piese.

Locul 9 - Patek Philippe - Sky Moon Tourbillon (1,3 milioane dolari)

Mecanismul ceasului Patek Philippe este realizat din 686 de piese, unele fiind microscopice. Acest unicat din platina are doua fete. Spatele ceasului arata ora siderala si harta cerului, pe care se pot urmari astrele si fazele lunii. Fata ceasului arata ora si calendarul.

Locul 8 - Parmigiani Fleurier - Ceasul de Buzunar Fibonacci (2,4 milioane dolari)

Acest superb ceas de buzunar este realizat de Parmigiani Fleurier, companie fondata in 1975, in localitatea Fleurier, din Elvetia. Este facut in totalitate din paladium, are un minutar inspirat din clopotele de catedrala si un calendar perpetuu. Carcasa este foarte atractiva, fiind decorata cu o lucratura in email ce prezinta imaginea unei flori de lotus si a unui melc, care reprezinta Legea de Aur a Fibonacci.

Locul 7 - Franck Muller - Aeternitas Mega 4 (2,7 milioane dolari)

Acest ceas incredibil este realizat de Franck Muller, o companie tanara, infiintata in 1992 la Genthod, Elvetia. Piesa are 36 de functii, mai multe decat oricare alt ceas din lume. Contine un calendar pe 999 de ani, un cronometru si indicatori pentru trei fuse orare. Aceasta bijuterie este disponibila doar in Geneva si New York.

Locul 6 - Cartier - Ceasul secret sub forma Pasarii Phoenix (2,755 milioane dolari)

Acest ceas de mana unic este realizat din rodium, placat cu aur alb. Ochii pasarii sunt facuti din esmeralde si diamante de 3,53 de carate. Nu mai putin de 3.010 de diamante taiate sub forba de briliante acopera trupul Pasarii Phoenix. Este imposibil sa nu te indragostesti de acest ceas la prima vedere.

Locul 5 - Patek Philippe - Platinum World Time (4 milioane dolari)

Ceasul lui Patek Philippe arata ora in diferite state ale lumii. Este usor de utilizat si de facut diferenta intre zi si noapte in aceste zone distincte.

Locul 4 - Louis Moinet - Meteoris (4,599 milioane dolari)

La realizarea acestei piese a fost utilizat un meteorit de pe Marte. Mai exact, producatorul a folosit anumite substante din meteoritul vechi de 2.000 de ani, astfel explicandu-se si originea numelui. Ceasul are un cadran gravat manual, iar carcasa externa este realizata din aur de 18 carate.

Locul 3 - Patek Phillipe - Supercomplication (11 milioane dolari)

Pretul de 11 milioane de dolari a fost obtinut in cadrul ultimei licitatii prin care a trecut acest ceas, in 1999. A fost realizat de Henry Graves, in 1932, fiind necesari patru ani de munca pentru a fi finalizat. Este lucrat cu aur de 18 carate si are 24 de functii.

Locul 2 - Chopard de 201 carate (25 milioane dolari)

Acest ceas incredibil de frumos contine, in acelasi timp, si unele dintre cele mai pretioase pietre din lume. Este decorat cu trei diamante in forma de inima: rosu (15 carate), albastru (12 carate) si argintiu (11 carate). In total, ceasul Chopard contine 874 de diamante si cantareste 201 carate.

Locul 1 - Jaeger-LeCoultre - Joaillerie 101 Manchette (nepretuit)

Ceasul a fost realizat de fabricantul Jaeger-LeCoultre si este considerat nepretuit pana la aceasta data. Piesa straluceste datorita celor 576 de diamante si a cadranului din safire, semanand mai mult cu o bratara decat cu un ceas. Limbile sunt realizate sub forma unor frunze negre, iar piesele patrate care formeaza bratara sunt facute in totalitate din aur alb de 18 carate.

#obiecte lux, #cei mai bogati oameni, #ceasuri scumpe, #ceasuri lux, #cele mai scumpe ceasuri , #Shopping