Cea mai ieftina masina din lume nu este si cea mai vanduta. Vezi de ce

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 08:46
2332 citiri
Cea mai ieftina masina din lume nu este si cea mai vanduta. Vezi de ce

Cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano, care costa 2.400 de dolari, nu este si cea mai vanduta masina. Eticheta de "cea mai ieftina masina din lume" nu a convins patura de jos sa cumpere masina.

Compania producatoare Tata si-a respectat promisiunile in ceea ce priveste pretul, iar Nano Tata este cea mai ieftina masina din lume, insa tocmai pretul redus i-a creat probleme producatorului de masini, potrivit Businessinsider.

Obiectivele ambitioase de profit ale reprezentantilor Tata, de a vinde 20.000 de masini pe luna, se dovedesc deocamdata irealizabile. In ultimul an fiscal au fost vandute doar 70.000 de unitati.

Problema masinii este chiar pretul ei. A fost creata in mod special pentru piata din India, dar oamenii nu o cumpara tocmai pentru ca este etichetata ca fiind cea mai ieftina masina din lume si nu vor sa fie vazuti intr-un astfel de automobil. Cele mai multe persoane depasesc bugetul alocat achizionarii unei masini si prefera sa se indatoreze decat sa cumpere o Nano Tata.

Desi reprezentantii companiei incerca sa "resusciteze" vanzarile prin actiuni de marketing sau chiar sa realizeze un model disel, Tata Nano ar putea fi cel mai mare esec al companiei.

Ratan Tata, directorul general al companiei, ofera in fiecare an un premiu pentru cea mai proasta idee de afaceri. Ironic, in acest an premiul i-ar putea reveni chiar lui.

#cea mai ieftina masina din lume, #Tata Nano masina ieftina , #Shopping