Cea mai mare colectie de pantofi vintage

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 09:00
3541 citiri
Cea mai mare colectie de pantofi vintage

Cea mai mare colectie de pantofi vintage organizata la Muzeul Northampton are peste 12.000 de perechi de pantofi. De la pantofii purtati de catre Regina Victoria pana la ghetele create special pentru Sir Elton John, muzeul prezinta piese care au scris istoria.

Colectia expusa la Northampton isi propune tocmai sa prezinte transformarile prin care au trecut aceste piese de-a lungul timpului. Cladirea muzeului a fost inaugurata de Guy West, cofondator aa companiei producatoare de pantofi cu acelasi nume, scrie Bornrich.

Pentru a avea o imagine de ansamblu, colectia este impartita pe mai multe sectiuni. In cadrul Life&Sole sunt expuse creatii apartinand unor designeri precum: Manolo Blahnik, Salvatore Ferragomo, sau Vivienne Westwood.

Compania Northampton a inceput sa produca pantofi inca din secolul al XV-lea, desi abia incepand cu secolul XX s-a remarcat pe piata de profil.

Bocancii Elton John

Bocancii creati special pentru Elton John sunt confectionati din fibra de sticla de catre o companie de produse chimice din Northamptonshire. Incaltarile au fost purtate de catre Elton John in 1975 in timpul filmarilor peliculei Tommy si au ramas in posesia artistului pana la inceputul anilor '80.

Pantofii purtati de regina Victoria

Considerati una dintre cele mai valoroase piese ale colectiei, pantofii aurii au fost purtati de catre regina Victoria in ziua nuntii. Pantofii au completat tinuta reginei care a purtat o rochie alb satin.

Pantofii rosii purtati de Victoria Page

Pantofii rosii purtati de Victoria Page, deci Moira Shearer in filmul"The red shoes" lansat in 1948. Pontinele rosii sunt expuse la muzeul Northampton.

Pantofi medievali albastri

O pereche de pantofi medievali din era victoriana fac parte din cele 14.000 de exponate. Pantofii, confectionati din catifea albastra si cu broderii de argint par a fi niste incaltari purtate la ocazii speciale. Nu este cunoscuta identitatea proprietarului.

Pantofii purtati de Papa Leo XIII

Pantofii purtati de Papa Leo al XII-lea sunt pe lista celor mai importante piese istorice expuse la muzeul Northampton. Incaltarile sunt confectionate din catifea impodobita cu broderii atat pe pantof cat si pe tocul acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pantofi vintage, #colectie pantofi vintage, #modele pantofi vintage, #colectie pantofi Northampton , #Shopping