Ceasul: Opera de arta in miniatura de purtat la incheietura

Sambata, 22 Februarie 2014, ora 00:00
3725 citiri
Ceasul: Opera de arta in miniatura de purtat la incheietura

Ceasul de mana s-a transformat recent intr-o adevarata opera de arta, utilitatea nemaifiind prima sa calitate. Daca nu obisnuiesti sa porti ceasul ca pe o bijuterie, atunci poti incerca sa il privesti ca pe o opera de arta.

Desigur, nu orice ceas este o opera de arta, insa Business24 iti prezinta cateva variante, propuse de Financial Times, de ceasuri create de maestri artizani si decorate sculpturi miniaturiale, de o finete iesita din comun.

Doar privindu-le ai sa intelegi care este valoarea lor, insa citind mai multe despre ele te-ai putea convinge ca ar trebui, la un moment dat, sa ai si tu un astfel de exemplar in colectia ta.

Roger Dubuis, ceasul Excalibur Round Table din aur roz cu bratara din piele de aligator

Lucrand cu artizani specializati in sculpturi in miniatura, Dubuis a reusit sa ii aduca pe cei 12 cavaleri ai Mesei Rotunde pe un cadran, fiecare din ei tinand sabia catre centrul acestuia.

Acest ceas decorat cu miniaturi sculptate in cele mai mici detalii ii infatiseaza pe Arthur Pendragon asezat la ora 12, alaturi de Sir Kay (ora unu), Sir Gawain (ora doua), Sir Bohors (ora trei), Sir Uriens (ora patru), Sir Hector (ora cinci), Sir Percival (ora sase), Sir Bedivere (ora sapte), Sir Tristan (ora opt), Sir Sagramore (ora noua), Sir Galahad (ora zece) si, la ora 11, ca o ironie, cavalerul care a avut o aventura cu sotia lui Sir Lancelot.

Intreaga opera de arta costa aproape 200.000 de euro.

Richard Mille, Natalie Portman

Ceasul Natalie Portman este realizat din aur alb, rodiu negru, diamante si safire negre.

Richard Mille a ales o tehnica ce reinvie miturile dragonilor si a pasari Phoenix prin pecanismele ceasurilor pe care le produce. In acelasi timp, alege o abordare mai abstracta din punct de vedere arhitectural.

Un exemplu clar este acest ceas creat pentru Natalie Portman (cu pret disponibil doar la cerere), tema arahnidelor fiind imprumutata de la Louise Bourgeois.

Vacheron Constantin, Les Masques

Ceasurile Masque de la Vacheron Constantin sunt create dupa mastile originale de la muzeul Barbier-Mueller din Geneva, si folosesc tehnici de sculptura tridimensionala pentru a reproduce in miniatura niste opere tot atat de impresionante ca si sursa lor de inspiratie.

Un set de patru astfel de ceasuri costa 275.000 de euro, ceea ce le face aproape tot atat de valoroase ca mastile originale.

Jaquet Droz, Charming Bird

Ceasul realizat de Jaquet Droz vine cu detalii inspirate din natura, mai exact din lumea pasarilor.

Acesta nu este singurul ceas cu aceasta tema, Pierre Jacquet Droz a creat de-a lungul timpului multe ceasuri de buzunari si alte obiecte decorate cu pasari care dau impresia ca sunt vii.

In 2010 s-a lansat aceasta colectie, in cinstea fondatorului companiei, care include o pasare cantatoare vopsita in email, in relief, iar interpretarile ulterioare au rezultat intr-un ceas a carui pasare chiar ciripeste (modelul Charming Bird, cu pret la cerere).

Pasarea este inchisa intr-o bula de sticla, insa, atunci cand apesi un anumit buton, mecanismul ceasului face ca aceasta sa se miste si sa cante.

Microsculpture Scene Pantheres de la Cartier

Acest ceas din aur alb rodinat si diamante recreeaza scene din salbaticie, cu pantere miniaturale plimbandu-se prin natura.

Productia acestui ceas a durat trei ani si a presupus, din partea artizanilor Cartier, numeroase vizite la muzeele din Paris, unde au stat de vorba cu mai multi custozi si au analizat lucrari originale din antichitate.

Pretul este disponibil doar la cerere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceas sculptura miniatura, #ceas opera arta , #Shopping