Ceasurile lui Alain Delon, vandute cu 450.000 de euro la licitatie

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 17:43
2368 citiri
Ceasurile lui Alain Delon, vandute cu 450.000 de euro la licitatie

Colectia de ceasuri a lui Alain Delon, alcatuita din modele prestigioase, a fost vanduta cu 443.875 de euro, la o licitatie organizata, joi seara, la Paris, la cateva luni dupa ce actorul s-a despartit de colectia sa de arta contemporana si de cea de vinuri scumpe.

Rolex, Cartier, Blancpain, Audemars-Piguet, Vaucheron Constantin, Breitling - in total 100 de ceasuri de lux, cumparate sau primite de actorul francez in ultimii 50 de ani, au fost scoase la vanzare. Licitatia a fost organizata de casa Cornette de Saint Cyr, la Hotel Salomon de Rothschild din Paris, informeaza tf1.fr.

La licitatie au participat numerosi colectionari, admiratori si simpli curiosi, intr-o sala arhiplina, dar si numerosi cumparatori din strainatate, in special din China, care au licitat prin telefon.

Toate ceasurile si-au gasit cumparator, iar multe dintre modele au obtinut preturi spectaculoase, depasind cu mult estimarile specialistilor.

Inainte de a fi scoasa la licitatie la Paris, colectia de ceasuri a fost expusa, in perioada 22 - 24 martie, la Hong Kong, unde actorul francez se bucura de o popularitate uriasa.

"Vedeta" licitatiei de joi seara a fost modelul "Royal Oak" Audemars-Piguet, un ceas de mana pe care starul francez l-a purtat in filmele "Ca un bumerang/ Comme un boomerang" (1976), "Pe cuvant de politist/ Parole de flic" (1985) si "Nu deranjati politistul care doarme/ Ne reveillez pas un flic qui dort" (1988). Acest ceas a fost achizitionat de un colectionar chinez pentru suma de 68.750 de euro, desi pretul estimativ era de 2.500 de euro.

Estimat la 1.800 de euro, un model Cartier Tank a fost cumparat tot cu suma de 68.750 de euro, depasind de 40 de ori predictiile specialistilor. Un alt model al brandului Cartier, denumit Tonneau, a fost vandut cu 26.250 de euro.

In noiembrie 2011, scoaterea la vanzare a colectiei de vinuri a actorului francez, ce a cuprins 1.000 de sticle de vinuri scumpe, a generat incasari de 250.412 de euro, depasind de peste 2,5 ori estimarile.

In 2007, sapte recorduri mondiale au fost inregistrate cu ocazia vanzarii la licitatie a 40 de tablouri provenind din colectia de arta a actorului Alain Delon. Tablourile au fost vandute pentru suma totala de 8,74 milioane de euro.

Alain Delon, in varsta de 76 de ani, a declarat ca a decis sa isi vanda colectiile, intrucat prefera "sa regleze acum aceste probleme" si ca "detesta licitatiile postume".

Starul francez a fost externat, joi dimineata, din Spitalul american din Neuilly din apropiere de Paris, unde a suportat, miercuri, o interventie minora pe cord, efectuata pentru a corecta o aritmie. Actorul a declarat la scurt timp dupa operatie ca se simte bine si ca acea operatie era programata inca din urma cu doua saptamani, cand a acuzat ameteli si senzatie de greata.

Nascut pe 8 noiembrie 1935, in orasul Sceaux, din apropiere de Paris, Alain Delon este unul dintre cele mai importante nume din cinematografia franceza. Actorul a jucat in peste o suta de filme, intr-o cariera de peste 50 de ani, iar cateva dintre ele, precum "Rocco si fratii sai", "Ghepardul", "Laleaua neagra", "Clanul sicilienilor", sunt considerate capodopere ale celei de-a saptea arte.

Alain Delon a fost una dintre "gazdele de onoare" ale celei de-a 60-a editii a Festivalului de la Cannes, in 2007, dupa 15 ani de absenta de pe Croazeta, desi jurase cu un an inainte "ca nu va mai urca niciodata scarile" Palatului festivalurilor. Actorul a participat pentru prima data la festival cu filmul "Quelle joie de vivre" in regia lui Rene Clement, in 1961. Au urmat alte sase filme printre care se numara "Eclipsa", in regia lui Michelangelo Antonioni (1962), si "Ghepardul" de Luchino Visconti (1963), cu un rol pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur, in 1964.

Alain Delon a castigat si un Urs de Aur pentru intreaga cariera, la Festivalul International de Film de la Berlin, in anul 1995.

Alain Delon a devenit ofiter al Ordinului National pentru Merit, in 1995, si cavaler al Legiunii de Onoare, in 1991.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie ceasuri Alain Delon, #ceasuri vandute Alain Delon, #licitatie ceasuri , #Shopping