Cosurile cadou corporate, un plus pentru eficienta la locul de munca

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 17:47
1585 citiri
Cosurile cadou corporate, un plus pentru eficienta la locul de munca

Orice antreprenor isi pune intrebarea, buna de altfel, "Cum sa imi motivez mai bine angajatii"? Majoritatea ajung sa ii motiveze financiar. Este o solutie bine primita de catre angajati, insa doar pe moment. Motivatia financiara, pe termen lung, nu duce la eficienta mai mare, ci doar la responsabilitati mai mari.

Daca vrei cu adevarat sa iti motivezi angajatii, trebuie sa fii inventiv. Diferenta intre un antreprenor de succes si unul care se zbate in mediocritate este data chiar de inventivitate.

Cei de la Google au ajuns mari pentru ca au reusit sa transforme locul de munca intr-un adevarat loc de joaca, cei de la Microsoft au stiut cum sa ii faca pe angajati sa se simta parte din companie si exemplele pot continua.

Ce trebuie sa faci pentru a fi inventiv?

Da, inventivitatea poate sa fie dezvoltata. Trebuie, in primul rand, sa gandesti outside the box.

Nu ii face pe angajati sa se relaxeze prea mult in timpul orelor de lucru, insa incearca sa ii faci sa simta ca sunt parte dintr-un grup, in afara orelor de lucru:

- Scoate-i intr-un club sau in oras, la o bere, ori de cate ori are loc o realizare importanta in firma;

- Ofera-le cosuri cadou, ori de cate ori ai ocazia asta. Exista categorii speciale de cosuri cadou corporate in magazinele de cadouri, din care poti alege cadouri personalizate, pentru fiecare angajat in parte. Poti sa optezi pentru cosuri cadou inclusiv atunci cand sunt sarbatori mari, precum Craciunul.

- Creeaza diverse concursuri intre angajati. Nu trebuie sa ii faci sa se certe, oferind vacante si sume consistente de bani. Este suficient sa pui la bataie o ciocolata sau o simpla bere, pentru cel care reuseste sa atinga mai repede un anumit target. Spiritul competitional isi va face simtita prezenta si vei descoperi ca totul decurge mult mai lin.

- Apeleaza la schimburi de cadouri. Nu trebuie sa le dai tu, neaparat, cadouri. Convinge-i sa faca schimburi de cadouri intre ei, ori de cate ori exista o ocazie deosebita.

In felul acesta, fiecare angajat va simti ca face parte dintr-o familie si va reusi sa transforme destinderea in eficienta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cadouri corporate, #cosuri cadou angajati , #Shopping