Cuibareste-te in cele mai calduroase haine

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 00:00
3137 citiri
Cuibareste-te in cele mai calduroase haine
Foto: Eden Park

Cele mai calduroase haine sunt cele din lana, fie sub forma de pulover tricotat, fie sub forma unei bluze pe care o iei peste o piesa mai subtire, fie, pur si simplu, sub forma de fular sau caciula.

Dar stii cate tipuri de lana exista?

Cele mai cunoscute sunt lana de Shetland, lana de Merinos, lana Loden, lana Melton sau, pur si simplu, lana de miel, recunoscuta ca fiind de cea mai inalta calitate.

Shetland

Crescute in Insulele Shetland pe coasta de nord a Scotiei, oile de Shetland produc o lana foarte fina, lucioasa. In productia hanelor este folosit doar puful moale de la baza blanii lor.

Merinos

Oile Merinos sunt cel mai adesea crescute in regiunile muntoase din Australia si Noua Zeelanda. Lana Merino nu zgarie, absoarbe mirosurile si ofera un nivel ridicat de protectie UV.

Lana de miel

Aceasta este lana de cea mai inalta calitate. Lana de miel este obtinuta de la mieii de aproximativ sapte luni.

Loden

Lana Loden isi are originea in Alpii Tirolezi in secolul al 16-lea si este inca foarte populara in randul sportivilor de astazi. Firele de lana Loden sunt pieptanate in jos, creand un efect de "sindrila" si un rezultat impermeabil impresionant.

Lana Melton

Este rezistenta, se pastreaza bine, se poarta usor si este rezistenta la vant.

Tu ce alegi?

In acest weekend Business24 iti prezinta propunerea brandului de moda Eden Park, lana de Merino.

Pentru barbati, brandul propune un cardigan cu guler sal, din lana de Merino, usor de purtat sub un sacou sau jacheta. Cu stilul sau britanic, acest tricot poate fi usor de purtat la birou, dar si cu o esarfa frumoasa la un sfarsit de saptamana relaxat! Taietura este similara cu cea a unui sacou scurt: exista o margine cu nervuri care se adauga ca un element de structura, in timp ce buzunarele iti permit sa iti mentii mainile calde.

Pentru femei, bluza din lana de Merino cu un guler oversize (de asemenea, disponibil si ca o rochie in acest sezon), adauga o nota de stil oricarei tinute. Cu gulerul sau mare, nu mai este nevoie sa porti o esarfa sau un fular, pentru ca atat confortul, cat si caldura, sunt ambele asigurate de acest articol de iarna esential.

#pulover lana, #tipuri lana, #lana Merino, #Eden Park lana Merino , #Shopping