Cum sa porti fusta din piele la birou

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
12092 citiri
Cum sa porti fusta din piele la birou

Fustele din piele continua sa apara in toate prezentarile de moda pentru sezonul toamna-iarna. Totusi, exista cateva intrebari care le pun pe ganduri pe cele pasionate de moda - poate fi un material asa cum este pielea accesibil intr-o tinuta de birou? Este potrivita pielea pentru o tinuta business, o intalnire de afaceri sau un eveniment corporate?

Raspunsul este si da si nu.

Se spune ca trebuie sa te imbraci pentru jobul pe care ti-l doresti, nu pentru cel pe care il ai.

Astazi vom explora cu Ioana Kohalmi, designer al colectiei de fuste de piele Prive Boutique, cum se pot purta pielea si fustele din piele la birou, pentru a crea si mentine o imagine care sa sustina planurile tale profesionale.

Cui se potrivesc fustele din piele?

Daca jacheta sau pantalonii din piele sunt foarte dificil de purtat la birou, fustele din piele, extrem de populare in acest sezon, sunt obiecte vestimentare populare in tinute office, mai ales in zilele casual, combinate intotdeauna cu dresuri simple, fara model.

Piesele din piele se potrivesc mai mult femeilor din management, sau cu experienta de middle/senior, care si-au demonstrat abilitatile, experienta si credibilitatea, si mai putin juniorilor sau internilor aflati la inceput de drum.

Femeile indraznete vor putea totusi sa poarte pielea chiar si la birou fara sa-si faca prea multe probleme. Totusi, pentru ca intreaga tinuta sa nu devina nepotrivita, amatoarele unei tinute business trebuie sa tina cont de urmatoarele sfaturi.

Este biroul tau unul creativ sau mai degraba conservator?

In primul rand trebuie sa evaluezi mediul in care lucrezi.

Un mediu de munca creativ iti permite sa porti fusta sau pantalonii din piele la birou fara probleme. Nu alege insa niciodata un model foarte stramt sau mini, foarte scurt, si echilibreaza tinuta cu alte articole care sa fie din materiale elegante (de exemplu, un pulover din casmir sau o camasa din matase), cu un croi simplu sau formal. Nu purta niciodata mai mult de doua articole din piele la o tinuta (fusta si cizme lungi).

Daca locul tau de munca este mai degraba conservator, indreapta-te catre accesorii discrete din piele sau catre fuste din piele conice, pana la nivelul genunchiului, combinate cu o camasa alba, simpla. Daca alegi o fusta colorata sau mai scurta s-ar putea ca echipa sa fie ceva mai putin ancorata la tendintele de pe podiumurile fashion si sa creada ca esti mai pasionata de moda decat de taskurile jobului.

Fusta din piele tip creion este cel mai usor de purtat

Pentru o tinuta office reusita de birou poti miza pe o fusta de piele cu un model creion, must have-ul acestui sezon, pe care s-o asociezi cu o camasa alba de calitate si cu pantofi eleganti cu toc si varful inchis.

Daca alegi un model cu talie inalta, acesta arata foarte elegant completat cu o camasa sau o bluza cu un croi clasic si un cardigan asortat. Indiferent de cum stilizezi fusta de piele, tine minte ca bijuteriile argintii sunt cele mai potrivite pentru o astfel de tinuta.

Jobul tau implica sa te vezi cu clienti?

Chiar daca biroul tau este foarte creativ, insa clientii companiei sunt de tip corporate, alege sa porti fuste nu mai scurte de genunchi. Uneori intrevederile cu clientii impun o tinuta de birou business formal, din materiale in culori solide, fara imprimeuri.

O fusta tip creion, conica, este o piesa versatila cu care poti merge la o intalnire de afaceri cu un client corporate, dar si cu o agentie de marketing creativa.

Alege pielea colorata

Alege articole din piele colorate: albastru, verde inchis, camel, maro - acestea sunt culori care transforma pielea intr-un material ceva mai usor de purtat intr-un mediu oficial, cum este locul de munca. Combina elementele din piele cu camasi si bluze din matase largi. Nu este recomanat sa porti bluze si topuri mulate sau foarte decoltate.

Fusta ampla din piele (clos) este alegerea curajoasa a sezonului

Combina fusta ampla din piele cu o camasa fina din voal (netransparenta) sau cu un pulover din angora intr-o culoare pastelata si poarta ghete Oxford cu toc mediu pentru o tinuta de birou sporty-chic. Alege insa si o pereche de dresuri opace si un sacou, foarte potrivit pentru zilele tomnatice.

Fusta din piele evazata potrivita pentru Casual Fridays

Daca o fusta din piele tip creion, mulata, nu iti surade pentru birou, opteaza pentru o fusta din piele evazata. Aceasta optiune poate transforma look-ul casual obisnuit intr-un look fresh si in tendinte. Majoritatea companiilor tin Casual Fridays in fiecare vineri, care este momentul potrivit sa scoti o fusta de piele si s-o asortezi la o tinuta casual.

Fiecare companie are un dresscode creat de catre echipa de HR. Afla-l si fii sigura ca in primul rand lungimea fustei este potrivita. Adeseori pielea este un material des folosit in sezonul de toamna, si nu va fi o problema, insa o lungime nepotrivita te poate pune in incurcaturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fuste piele la birou, #fuste piele, #tendinta fuste piele, #fuste piele Prive Boutique , #Shopping