De vanzare in Singapore: Whisky de 250.000 de dolari

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 11:33
4294 citiri
De vanzare in Singapore: Whisky de 250.000 de dolari

Un sortiment de whisky facut pentru a celebra aniversarea de 60 de ani la tronul Marii Britanii a reginei Elisabeta a II-a este scos la vanzare in Singapore pentru 250.000 de dolari o sticla.

Realizat intr-o editie limitata de doar 60 de sticle, Diamond Jubilee este produs de unitatea Johnnie Walker dintr-un amestec de whisky distilat in 1952, potrivit Reuters.

Este deasemenea cea mai scumpa bautura de la evenimentul Master of Spirits II care se organizeaza in fiecare an timp de o luna in Singapore, ocazie cu care sunt expuse cele mai exlusiviste bauturi sau si alte bunuri si servicii.

Singapore, orasul-stat cu cea mai mare concentratie de miliardari a devenit piata de desfacere pentru companiile din industria de lux. Restaurantele rafinate, hotelurile de cinci stele, show-room-urile Ferrari sau Lamborghini dovedesc succesul brandurilor de lux pe acesta piata.

Acelasi pachet, whisky "de epoca" intr-o sticla de cristal cu elemente din argint, doua pahare de cristal si o brosa de piele prinsa de sticla ajunge sa coste in Marea Britanie 159.100 de dolari.

Restul de 82 de obiecte expuse in Singapore valoreaza peste 1 milion de dolari. Intre acestea se afla o sticla de Dom Perignon Reserve de L'Abbaye 1978, o alta de Chateau Cheval Blanc 1986 Imperial si lichior Luzhoulaojiao National Salute.

"Noi vrem sa le vindem pe toate desi planul nostru initial era sa le prezentam publicului. Unii le cumpara doar pentru a se bucura de un gust de calitate, altii le vad ca pe niste investiti pe termen lung", a declarat Harold Brooks, unul dintre organizatori.

Singapore nu este la prima experienta de acest gen, dupa ce, anul trecut un om de afaceri din China a cheltuit 250.000 de dolari pentru o sticla de Dalmore la aeroportul Changi.

Diamond Jubilee este unul dintre cele mai scumpe whisky-uri scoase la vanzare, desi astfel de asocieri sunt greu de facut din cauza diferentelor intre conditiile impuse la vanzare si de schimbul valutar.

#whisky regina Marea Britanie, #whisky Diamond Jubilee, #pret whisky Diamond Jubilee , #Shopping