Ferrari, in topul preferintelor colectionarilor: Vezi pe ce pariaza

Luni, 14 Mai 2012, ora 13:03
1353 citiri
Ferrari, in topul preferintelor colectionarilor: Vezi pe ce pariaza

Producatorul Ferrari, ajutat de masina 625 TRC Spider a ocupat primele trei pozitii in cadrul unei licitatii de 41,8 milioane de dolari, dovedind astfel ca productorul italian continua sa atraga colectionari.

Spider, masina folosita la cursele organizate in California in 1950, a fost unul din 22 de masini Ferarri oferita in cadrul unei licitatii organizate la Monoco de catre RM Auctions. Masina a fost adjudecata pentru 5 milioane de euro (6,5 milioane de dolari), scrie Bloomberg.

Ferrari ramane un brand de top care atrage atat colectionari, cat si bogati care urmaresc sa isi diversifice investitiile. Succesul Ferarri este pus pe seama sigurantei conferita de numele celui mai mare producator auto, in privinta investitiei, in contextul economic actual.

"Printre atuu-urile companiei Ferrari sunt prestigiul si calitatea. Daca ai o masina buna, si incerci sa o vinzi la un pret corect, cu siguranta vei gasi cumparator in cateva ore", sunt de parere dealerii.

Modelul Ferrari V-12 a fost achizitionat in 1957 de catre pilotul de curse John van Neumann. Dupa ce i s-au facut o serie de modificari, printre care schimbarea motorului, modelul a fost evaluat in 1980 la 3,7 milioane de euro.

Licitatia organizata la Monaco, in cadrul careia au fost vandute 94 de masini, a adunat nu mai putin de 33 de milioane de euro, inregistrand o rata de achizitie de 87%.

Printre vedetele licitatie s-au mai numarat o masina Ferrari 206 S Dino Spyder din 1966 sau o masina "Sport Spyder "Tuboscocca 225" datand din 1952, fiecare model fiind licitat la 2,5 miliaone de euro.

Schumacher Car, pe lista vedetelor

Masina condusa de Michael Schumacher in anul 2000 la Marele Premiu al Austriei a fost licitata pentru 806.400 de euro. Evaluata la peste 850.000 de euro, masina cu care a concurat Schumacher a fost retrasa din cursa dupa primul tur din cauza unei coliziuni.

Potrivit estimarilor specialistilor de la Automobile Group International, preturile pentru modelele clasice de Ferrari au crescut cu 4.84% in primul trimestru al anului 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masina ferrari, #licitatie masini Ferrari, #vanzari masini Ferrari , #Shopping