Geophysic 1958: Calca si tu pe urmele exploratorilor!

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 00:00
3050 citiri
Geophysic 1958: Calca si tu pe urmele exploratorilor!
Foto: Jaeger-LeCoultre

Prestigioasa orologerie elvetiana Jaeger-LeCoultre a lansat o editie limitata de exceptie, o reeditare a modelului de succes Geophysic 1958, lansat pentru prima data acum 56 de ani, pentru a marca Anul International al Geofizicii.

In urma cu mai bine de jumatate de veac, elvetienii isi puneau toate cunostintele si secretele tehnologice in slujba crearii unui ceas care sa reziste in medii ostile, demn sa fie purtat de exploratorii secolului al XX-lea.

Momentul nici nu putea fi mai bine ales. 1958 este anul in care primul submarin nuclear american, botezat Nautilus, reusea sa ajunga la Polul Nord, in premiera mondiala, parcurgand 60.000 de mile marine, inclusiv pe sub calota inghetata.

La fel ca atunci, pentru a cinsti inca o data memoria exploratorilor, Jaeger-LeCoultre a produs o serie limitata la cateva sute de exemplare din memorabilul Geophysic 1958.

In ziua de astazi, fiecare ceas creat de Jaeger-LeCoultre trebuie sa treaca prin 1.000 de ore de teste minutioase, pentru a demonstra ca este precis si ca poti avea incredere in el.

Producatorul elvetian a stabilit astfel un nou standard in industrie. Spre deosebire de metoda clasica de verificare a mecanismului, ceasurile Jaeger-LeCoultre sunt testate timp de sase saptamani, in sase pozitii diferite si inclusiv in miscare.

Noul model respecta intocmai designul original tinand totusi cont de preferintele contemporane si de avansul tehnologic.

Initialele J si L ale celebrei orologerii elvetiene sunt stantate in relief, peste un planiglob, pe care sunt marcate meridianele si paralelele, in amintirea Anului International al Geofizicii, cand cercetatori din intreaga lume si-au pus impreuna mintile la contributie.

Noul Geophysic 1958 a fost lansat intr-o editie limitata la numai 800 de exemplare din otel, 300 din aur roz si 58 de ceasuri din platina.

Modelul Geophysic 1958 realizat din otel costa mai putin de 8.000 de euro, dar variantele din metal pretios sunt desigur mai scumpe - cea din aur roz costa dublu, un pic peste 16.000 de euro, iar unul din cele 58 de modele exclusiviste din platina se vinde cu 25.000 de euro.

VIDEO

#Jaeger LeCoultre Geophysic1958, #Geophysic1958 editie limitata , #Shopping