Grande Reverso Ultra Thin 1948: Invata sa dai ora exacta cu stil!

Sambata, 24 Mai 2014, ora 00:00
2035 citiri
Grande Reverso Ultra Thin 1948: Invata sa dai ora exacta cu stil!
Foto: Hodinkee

Daca esti pasionat de ceasuri si orologerie, sigur te vei bucura sa afli ca Jaeger - LeCoultre tocmai a lansat o reeditare a modelului de succes de acum 66 de ani Grande Reverso Ultra Thin 1948.

Noul ceas mecanic manual pastreaza liniile clasice ale modelelor care au consacrat brandul Jaeger - LeCoultre, inclusiv cadranul reversibil, dar este mult mai subtire (7,3 mm) - o reinterpretare potrivita vremurilor noastre.

Modelul Reverso, un punct de reper in lumea ceasurilor de lux, a aparut in anii '30 si era dedicat jucatorilor de polo pe iarba, un sport al aristocratilor.

Pentru ca jucatorii aveau nevoie sa-si protejeze ceasurile de lovituri, a fost inventat cadranul reversibil, care basculeaza si se ascunde cu fata (aversul) in curea, lasand la exterior un revers metalic.

Designul sau simplu si elegant, cu motive geometrice, a fost inspirat de curentul Art Deco si l-a facut atractiv atat pentru barbati, cat si pentru doamne.

Cunoscatorii vor aprecia faptul ca, in ciuda dimensiunilor reduse ale cadranului, pe spate exista suficient loc pentru a-l inscriptiona. Un ceas de genul acesta poate reprezenta un cadou pe care il primesti o data-n viata si pe care sa-l lasi mostenire, deci merita o dedicatie pe verso.

Carcasa este argintata, cureau este realizata din piele de crocodil neagra, mata, iar pe cadran se poate citi "Fabrique en Suisse", o declaratie a calitatii orologeriei elvetiene din Le Sentier.

Cod: 278852J

Grande Reverso Ultra Thin 1948 da ora exacta gratie unui mecansim Jaeger-LeCoultre Calibre 822/2 cu 144 componente si 19 rubine; poate functiona pana la 45 de ore fara sa fie intors.

Ceasul costa in jur de 7.000 de euro si il poti cumpara doar din buticurile Jaeger - LeCoultre, deci nu-l vei gasi in Romania, dar il poti cauta in majoritatea tarilor europene.

Ai putea, de exemplu, sa-l cauti in Roma, Venetia sau Milano, daca pleci in vacanta, dar si in Turcia, cand mergi la plaja - exista trei magazine in Antalya si unul in Istanbul. |Harta magazinelor Jaeger - LeCoultre|

#Grande Reverso Ultra Thin 1948, #ceas Reverso manual, #ceas mecanic manual, #ceas Jaeger LeCoultre , #Shopping