Iahturile, "jucaria" preferata a miliardarilor. Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi

Marti, 06 Martie 2012, ora 19:02
2890 citiri
Iahturile, "jucaria" preferata a miliardarilor. Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi

Iahturile reprezinta "jucaria" preferata a bogatilor lumii, care se pot lauda cu orice de la jacuzzi pana la avioane. Dar ce presupune sa-ti cumperi un iaht, pe langa faptul ca trebuie sa semnezi un cec consistent?

Afla care sunt sfaturile brokerilor de iahturi pentru cei care urmaresc sa faca o astfel de achizitie, potrivit Businessinsider.

Personalizarea intregului iacht, nu e cea mai buna optiune

Desi este posibila personalizarea in intregime a iahtului, sfatul brokerilor este sa alegi varianta in care personalizezi doar o parte din optiunile vasului.

Astfel nu vei afecta procesul de constructie, ceea ce inseamna probabil mai putine probleme de functionare.

O alegere de design ar putea afecta optiunile tehnice

Ceea ce specialistii numesc "spirala de design", este acea optiune care poate modifica trasaturile tehnice ale iahtului. De exemplu, daca iti doresti un iaht de viteza, asta inseamna ca vrei avea mai putin spatiu pe vas.

Daca vrei o iaht care sa calatoreasca cu 20 de noduri, trebuie sa stii ca va consuma de patru ori mai mult combustibil decat o barca de 12 noduri.

Asigurate-te ca poti testa yachtul inainte de a-l cumpara

Desi un astfel de test se face pe cheltuiala clientului, este o investitie bine plasata. Asigura-te ca esti insotit de o echipa de experti care pot verifica specificatiile tehnice ale vasului.

In 2011 s-a vandut un numar total de 260 de iahturi, in crestere usoara fata de 2010 cand s-au vandut doar 205, insa doar 15 dintre ele au valorat zeci de milioane de dolari.

Cel mai bine scump iaht din 2011 a fost Pelorus, cumparat de catre mogulul media David Geffen, care a platit 300 de milioane de dolari pentru a pune mana pe aceasta bijuterie de vas.

Un alt iaht iconic vandut in iulie 2011 a fost Alfa Nero, vas detinut de Oceanco's Y Series, al carui model a fost conceput in 2007 de Nuvolari Lenard. Vasul a fost cumparat la fabuloasa suma de 148,8 milioane de dolari.

Pe locul trei in topul celor mai scumpe iahturi se afla iahtul "Princess Mariana", lung de 78,6 metri lungime, proiectat in 2003 de Espen Oeino.

Vasul, emblema a defunctului santier naval Denship Royal, a fost vandut in mai 2011 pentru 98 de milioane de dolari. Iahtul are interioare spatioase, concepute si decorate de Francois Zuretti, este dotat, printre altele, cu un heliport, o discoteca si un cinema si poate gazdui 12 oaspeti in apartamente de lux cu terasa privata.

#iaht lux sfaturi cumparare, #achizitionare iaht lux, #iaht lux achizitie , #Shopping