Idei pentru cadoul de Craciun: Jucarii, accesorii si decoratiuni

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 00:00
3876 citiri
Idei pentru cadoul de Craciun: Jucarii, accesorii si decoratiuni

Alege un cadou deosebit pentru cel mic, precum BoBo sau Rotilici, anul acesta. Vei gasi jucarii in adevaratul sens al cuvantului si in Bucuresti, nu doar la targurile din Austria.

In plus, ai ocazia sa cumperi si pentru restul familiei decoratiuni, bijuterii si obiecte din piele.

Pana pe 24 decembrie, peste 30 de designeri romani si austrieci te asteapta la targul Design Your Christmas! - in incinta librariei Carturesti din Baneasa Shopping City , asa ca merita sa treci pe acolo daca tot iesi la cumparaturi.

Business24 iti prezinta cateva idei de cadouri inspirate chiar de catre designeri pentru sacul Mosului.

Jucaria "Calul Balan" [Mihai Stamati]

Cal balan este o jucarie mecanica din placaj, lemn si piele, destinata copiilor cu varsta de 3-4 ani si este produs in serie limitata.

Jucaria face parte din colectia "Design dedicat copiilor" creata de designerul Mihai Stamati si a fost inspirata de povestea unui baietel pe nume Stefan la care se afla primul exemplar.

Jucaria are o constructie rigida si foarte rezistenta, iar saua este realizata din arcuri subtiri din placaj care amortizeaza fiind astfel mai confortabil. Capul si coada formeaza un element integru care, prinse pe o axa, oscileaza.

Pentru a evita folosirea cauciucului, rotile au fost invelite cu piele naturala, fapt ce permite o aderenta mai buna si reducerea zgomotului la contactul cu podeaua. Pretul este de 600 Lei.

BoBo [Mihai Stamati]

BoBo este o jucarie mecanica din lemn destinata copiilor cu varsta mai mare de 18 luni si este confectionata din materiale naturale (lemn de fag, sau placaj). Pretul este de 90 lei.

Rotilici [Mihai Stamati]

Rotilici este o jucarie mecanica din lemn destinata copiilor cu varsta mai mare de 12 luni si este confectionata din materiale naturale (lemn de fag, piele naturala). Pretul este de 100 lei.

"11 case"

Eliza Yokina este arhitectul roman care readuce in atentia publicului, odata cu Design Your Christmas!, unul dintre jocurile preferate ale copilariei - jocul cu cuburi de lemn, pentru toti copiii, dar si pentru adultii lumii contemporane, (mult prea) obisnuiti cu jocurile pe tablete sau smartphone.

Jocul din lemn "11 case" exista pentru ca toti copii care atunci cand fac o pauza din jocul lor preferat cu bucati de lemn se joaca pe tablete si smartfone. Jocul este unul de constructie sau arhitectural- simplificat.

Copiii mici se pot juca alatuarand poesele, construind cu ele, cei mari se pot gandi la reguli de construire si pot organiza mini orase cu ajutorul suportului si a cretei.

Designerul isi propune ca jocul sa fie produs din lemn si bucati din cherestea rezultate din productia mobilei din atelierele de profil, totodata jocul va fi produs prin tehnici de prelucrare minima.

Piesele de lemn sunt bine slefuite de greutate si duritate diferita, de culoare si aspect diferit. Lemnul este 100% natural si neprelucrat cu ajutorul altor substante. Varsta recomandata 18 luni- 8ani.

Jocul contine 11 piese din lemn, un elastic, un suport pe care se poate desena cu creta si o creta. Pretul pentru casa mica este de 16 lei, casa mare 25 lei si jocul de 11 case de 245 lei.

Animalele de la Zoo - un lup, o oita, un catel - creatiile studioului austriac de design Ivydesign.

Prastia "Arcasul pescar"- un joc distractic si interactive, creatia designerilor austrieci Thomas Hasenbichler & Herbert Klamminger. Pretul este de 120 lei.

Accesorii

Red stitchless wallet [Clean Everything]

Portofel minimalist realizat manual, dintr-o singura bucata de piele in forma de cruce, prinsa cu un surub metalic, auriu sau argintiu. Potrivit pentru depozitarea cardurilor si bancnotelor.

Pielea vopsita vegetal poate prezenta semnele caracteristice unui material natural (riduri/vergeturi) si isi va schimba culoarea in timp, capatand o frumoasa patina. Poate fi curatata cu o carpa inmuiata in apa cu sapun sau servetele cosmetice si apoi lasata sa se usuce in mod natural. Pentru hidratare si luciu, poate fi folosita ceara de albine.

Confentionat din 100% piele vopsita vegetal, disponibil in mai multe culoari: verde/rosu/alb; surub auriu sau argintiu. Dimensiuni: 9cm x 9.5cm x 2cm . Pretul este de 150 lei.

Curele, huse, genti din piele Gabriel Geller

Pretul pentru curea este de 125 de lei; husa g42 250 lei; husa g36b 290 lei

http://gabrielgeller.com/accesorii

Esarfe / papion / batista de buzunar [Ciprian Vrabie]

Grafica prezentata este inspirata de natura si peisaje, din temele populare traditionale, dar si a evenimentelor si amintirile din copilaria designerului, toate aduse in context actual.

Admiratia pentru geometria sacra din natura, rune si desene rupestre primitive au fost surse de inspiratie in abordarea stilistica si eforturile designerului de a capta si de a se concentra pe esenta subiectului.

Ciprian a fost, de asemenea, cucerit si de vitalitatea si culoarea din arta populara din Africa si de bogatia tematica din arta populara din India si din Asia de Sud Est, dar si de designul grafic contemporan Nordic (finlandez in special).

Acestea se dovedesc a fi surse de inspiratie constanta pentru creatiile lui actuale. Prin acest proiect, incearca sa exploreze complexitatea artei decoratie de la nivel mondial (cu atentie pe zona folk si motive traditionale), cautand totodata sa aduca esenta temelor comune in creatiile sale.

Pretul pentru esarfa mica este de 211lei, pentru cea mare de 323. Iar pentru barbati: papionul este 99 lei si batista de buzunar 87 lei.

Bijuterii

"Nipone" by Andreia Popescu

Colectia "Nipone'' by Andreia Popescu este inspirata de frumoasa poveste a evantaiului japonez. Este formata din 8 inele si o bratara, realizate in argint 925 cu pietre naturale semipretioase si placate cu aur de 24k din loc in loc. Pe inele se regasesc simboluri traditionale, specifice culturii japoneze, cum ar fi cocorii, samurai, yang si ying, pagode, gheise, ramura de bambus, etc. Pretul unui inel este de 650 lei.

Bratara denumita "Broderie'' contine un element realizat prin turnare. A reprodus o bucata de dantela in argint si apoi a montat-o pe bratara realizata prin tehnica cizelurii metalului. Pretul pentru bratara este de 1050 lei.

Colectiile Alexandrei Ungurelu

Colectia "120 Degrees"

Inspiratia acestei colectii se afla in stelele si planetele care impanzesc cerul, in pozitionarea lor si aspectul lor. Modul in care vedem o planeta: intodeauna jumatate intunecata si jumatate luminata, atinsa de lumina soarelui si intunericul cosmosului.

A ales in mod evident cercul pentru reprezentarea planetelor si plierea sa la un unghi de 120 de grade, matifierea unei jumatati (reprezentand partea intuneacata a planetelor) si lustruirea celelaltei jumatati (reprezentand partea luminata). In astrologie unghiul de 120 de grade (eng. Trine) distanta aparenta de o treime de zodiac, acest unghi este vazut ca indicatie a norocului.

Colectia "Urban Warriors"

Piesele ce fac parte din acesta mini colectie au prins viata datorita miscarilor recente din strada, lupta pentru protejarea valorilor si exteriorizarea gandurilor latente de pana acum.

Majoritatea pieselor realizate pana acum au avut la baza metal pretios reciclat, de aceasta data acest lucru poarta o semnificatie aparte pentru mine. Crearea acestor piese a pornit natural, am dorit transferarea sentimentelor in metal, incercand sa transmit aceiasi stare ca si atunci cand as verbaliza starea interioara.

Trei piese pe care le vad purtate aproape de suflet si cu insemnatate, prin contorsionarea metalului, texturarea lucioasa si mata, geometrie in unghiuri ascutite si boante, transmit iesirea la suprafata a sentimentelor traite.

Colectia "Silver Honey"

Acesta colectie a luat nastere datorita fascinatiei personale fata de geometria fagurilor si procesului de creare a unui nectar minunat: mierea. Piesele din colectie au fost realizate prin tehnica turnarii centrifugale, folosind chiar faguri adevarati de ceara.

Lampi extravagante

Lampa de lemn [GAMERITH Licht und Möbel]

Colectia "GAMERITH light and furniture" combina structuri clare si liniare cu forme dinamice si organice. Designerul Raimund Gamerith a ales sa exploreze granitele designului de mobilier pentru a crea obiecte de mobilier-scuptura.

Combinatia dintre cea mai recenta tehnologie cu LED si nobilul lemn a devenit o adevarata provocare creativa pentru Raimund. Corpurile de iluminat sunt echipate cu un sistem inteligent de control al luminii, care adapteaza culoarea si intensitatea luminii la conditiile de iluminare existente. Rezultatul este o lumina placuta in orice moment al zilei.

Lampa extravaganta Bubba Pendant Lamp [White Elephant DesignLab]

Designerii Florian Puschmann, Tobias Kestel, Hermann Trebsche au ales sa puna o minge de lumina sub un corp flexibil, urmand traiectoria ascendenta si creand o lumina plutitoare. Avand o dimeniune considerabila, provocarea a fost insasi producerea obiectului, realizat din sticla lucrata manual de artistul sticlar Oberglas Barnbach.

#idei cadou, #cadouri craciun, #targ austriac Baneasa, #targ Design your Christmas , #Shopping