Importanta unui material de calitate in alegerea lenjeriei pentru pat

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 11:25
3842 citiri
Importanta unui material de calitate in alegerea lenjeriei pentru pat

Psihologii si psihiatrii constata o incidenta tot mai mare a tulburarilor de somn, in special in randul persoanelor care desfasoara o activitate intelectuala intensa.

Activitatile cotidiene se desfasoara nu doar intr-un ritm mai alert, dar si omul este supus unei explozii de stimuli in comparatie cu viata sa de acum 20-30 de ani. Ca raspuns, in special organismul uman adult simte o doza mai crescuta de stres in incercarea de adaptare la noile conditii de existenta.

In aceste conditii, este esential sa ne asiguram in dormitor un mediu care sa ne asigure o odihna cat mai eficienta si un somn cat mai sanatos.

Pe langa asigurarea in dormitor a unui aer proaspat si o umiditate in limitele corecte, in amenajarea sa folositi materiale care nu degaja substante toxice, precum si mobilier si parchet din lemn pentru ca sunt mai sanatoase si induc in spatiul unde sunt folosite o atmosfera calda.

Pe langa un pat si o saltea de foarte buna calitate, foarte importanta este si lenjeria de pat, care nu are un rol doar decorativ, cum suntem tentati sa credem, ci ne influenteaza calitatea somnului prin materialele folosite la confectionarea acesteia.

Datorita faptului ca ne petrecem aproximativ 8 ore dormind (in comparatie cu locul de munca unde petrecem aproximativ la fel de mult timp, doar ca mai avem si zile libere), nu trebuie ca pretul sa fie singurul sau cel mai important criteriu considerat in alegerea unei lenjerii de pat, deci implicit a materialului folosit la fabricarea acesteia.

Cercetand oferta de pe lenjerii de pat de pe CumparaMisim.ro am observat ca printre cele mai folosite materiale sunt bumbacul, bumbacul satinat, bumbacul flanelat, crepul, microfibra si multe, multe altele.

Dintre toate materialele folosite si toate materialele pe care tehnologia de profil le-a scos pe piata de-a lungul anilor, bumbacul este ramane in continuare cel mai cautat material pentru lenjerii de pat.

Bumbacul este de mai multe tipuri, in functie de zona unde se cultiva. Dintre toate tipurile de bumbac, se considera ca cea mai buna calitate o are cel egiptean datorita fibrei mai lungi ce permite prelucrarea lui in fire foarte subtiri de o finete asemanatoare cu matasea.

Bumbacul este anti-alergic (recomandat pentru persoanele ce sufera de o serie de afectiuni cutanate), anti-static (poate pastra pielea in conditii excelente datorita echilibrului pH-ului), usor de curatat, foarte comod, absorbind pana la 20% din umiditatea corpului, fin, rezistent in timp (cu cat bumbacul este mai dens, cu atata este mai rezistent), ecologic si complet biodegradabil, reusind sa pastreze caldura iarna, iar vara lasand lenjeria sa se aeriseasca. In cazul in care doriti o lenjerie mai groasa, lenjeria de pat din bumbac flanelat poate fi cea mai buna optiune.

O atentie speciala trebuie sa o acordati lenjeriilor sintetice care, cu toate ca se spala usor, se usuca repede si pastreaza intensitatea culorilor foarte mult timp, pastreaza si transpiratia in fibre pe tot parcursul noptii, ceea ce poate duce nu doar la un somn deloc relaxant, ci si la numeroase probleme de sanatate.

Dormitorul este locul din casa in care va asigurati refacerea psihica si fizica pentru a doua zi, insa pentru a obtine mediul relaxant si somnul odihnitor la care visati trebuie sa tineti cont de toate detaliile care va pot influenta confortul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lenjerie pat calitate, #lenjerie pat bumbac , #Shopping