Incearca un single malt de colectie: The Macallan 1824 Series

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 00:00
2757 citiri
Incearca un single malt de colectie: The Macallan 1824 Series
Foto: The Macallan 1824 Series

Nu rata noua gama The Macallan, daca esti pasionat de bauturile tari, dar fine. Distileria din Regatul Unit, care isi matureaza produsele in cele mai scumpe butoaie din industrie, a lansat noua gama The Macallan 1824 Series si in Romania, dupa 6 luni de exclusivitate pentru piata britanica.

Noile sortimente sunt pastrate in cele mai bune butoaie de sherry, pana ajung la maturitate, ajungand astfel sa dezvaluie arome inconfundabile, care plaseaza The Macallan intre cele mai bune single malt-uri din lume, se arata intr-un comunicat remis redactiei Business24.

Pentru ca folosesc cele mai scumpe butoaie disponibile pe piata, producatorii reusesc sa obtina culorile naturale numai din interactiunea whisky-ului cu lemnul de stejar.

Tocmai dupa aceste culori deosebite au fost denumite si noile sortimente: Amber, Sienna si Ruby, cu referire directa la nuantele bauturilor, dar si la continutul lor natural de minerale.

Fiecare sortiment in parte este maturat 100% in butoaie din stejar american sau stejar spaniol, folosite anterior la pastrarea vinului sherry.

"Universul cromatic The Macallan este adevarata inspiratie a gamei 1824. Folosirea culorii pentru a defini si caracteriza un whisky difera fata de procedeul conventional, permitandu-ne astfel sa exploram noi tipuri de butoaie si sa avem o abordare flexibila vizavi de stoc.

Am reusit mai degraba sa fim creativi cu stocul disponibil, decat sa lucram cu un caracter predefinit oferit de vechime", sustine Bob Dalgarno, renumitul Whisky Maker al distileriei The Macallan, din Edrington.

Dupa 6 luni de exclusivitate in Marea Britanie, noua gama The Macallan 1824 Series este disponibila acum si in Romania si poate fi comandata inclusiv online.

The Macallan Amber - whisky de culoarea chihlimbarului - 202,24 lei

The Macallan Sienna - whisky de culoarea rosiatica a turmericului ars - 327,79 lei

The Macallan Ruby - pastrat in butoaie rare din lemn spaniol inchis la culoare- 651,32 lei

#The Macallan 1824 Series, #single malt Macallan, #Macallan Ruby , #Shopping