Liciteaza pentru un ceas de lux la Monaco

Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
4317 citiri
Liciteaza pentru un ceas de lux la Monaco
Foto: Luxury Bazaar

Cauti un ceas cu adevarat deosebit, cum nu mai exista in lume? Il vei gasi cu siguranta la licitatia caritabila Only Watch, de la Monaco. Evenimentul are loc pe 28 septembrie, in timpul Monaco Yacht Show, deci intr-un moment in care luxul este la el acasa.

Cei mai importanti producatori de ceasuri se reunesc anul acesta in sprijinul unei cauze nobile, pentru a-si scoate la licitatie ceasurile unice si a-i ajuta cu banii obtinuti pe cei bolnavi de distrofia musculara Duchenne.

Licitatia este organizata din doi in doi ani, iar cea din 2011 a strans peste 16 milioane de dolari, in scopuri caritabile.

La fiecare editie producatorii reusesc sa-si doboare recordurile si sa vina cu ceasuri nemaivazute. Iata cateva dintre vedetele de anul acesta, prezentate de Luxury Bazaar.

Backes & Strauss, Victoria Princess Red Heart

Aceasta podoaba creata de Backes & Strauss, cea mai veche bijuterie din lume, face parte din colectia Printesa Victoria, dar a fost creata special pentru licitatia de la Monaco.

Bratara ceasului a fost inspirata de brosele traditionale din secolul al XIX-lea si designul bijuteriilor creata de Backes & Strauss in acea perioada.

Diamantele si rubinele sunt montate pe bratara si carcasa din aur alb, iar motivul inimilor inlantuite simbolizeaza iubirea eterna.

Breguet, Classique Chronograph 5284

Ceasul ascunde o noua versiune a mecanismului creat de Albert Pique in anii '40. Modelul original nu a fost apreciat atat de mult pentru felul in care arata, ci mai degraba pentru fiabilitate.

Acest model unic vine cu decoratiuni suplimentare ale mecanismului, in fata si in spate, iar carcasa din aur galben, de 42,5 mm, cu disc argintiu, descoperit partial, iti permit sa admiri in voie aceasta dovada de maiestrie a orologeriei Brequet.

Roger Dubuis, La Monegasque Automatic Flying Tourbillon

Roger Dubuis a dedicat acest ceas cu carcasa din aur roz, de 44 mm, evenimentului de la Monaco, echipandu-l in premiera cu mecanismul Excalibur Automatic Flying Tourbillon.

Rezultatul? O experienta vizuala de exceptie, pentru ca iti permite sa vezi si rotorul automat si tourbillon-ul din fata.

Numele ceasului, Monegasque, se traduce prin locuitor al orasului Monaco, iar cadranul inspirat de masa de ruleta subliniaza si mai mult faptul ca a fost realizat special pentru aceasta licitatie exclusivista.

Van Cleef & Arpels, Lady Arpels Une Journee a Monaco

Ceasul de dama produs de Van Cleef & Arpels urmareste linia consacrata de modelul "Une Jurnee a Paris" (O zi la Paris - n.red.), prezentand cu aceasta ocazie speciala tema unei zile petrecute la Monaco.

Carcasa din aur alb, cu rama din diamante, incadreaza o scena in care mama si fiica se plimba pe un bulevard din Monaco. Un disc din aur alb si lapis lazuli iti arata daca e zi sau noapte afara, iar pe masura ce acesta se invarte scena se schimba.

Chronoswiss, The Three Apes - Cele trei maimute ale intelepciunii

Tanarul brand elvetian Chronoswiss prezinta o frumoasa mostra de indemanare, prin intermediul unui ceas interesant, realizat cu ajutorul mai multor procedee complexe, pe marginea motivului celor trei maimute ale intelepciunii, din celebrul proverb japonez.

Designul tridimensional de pe cadran a fost realizat de artizani specializati, cu ajutorul unor unelte traditionale, vechi de aproape 100 de ani.

Chanel, Premiere Flying Tourbillon

Ceasul acesta a facut mare valva anul trecut la Baselworld si a castigat premiul intai la categoria "Ceas de dama" la Grand Prix d'Horlogerie de la Geneva.

Acest exemplar se deosebeste de versiunea originala prin rama interioara din ceramica, asortata acum si cu cadranul ceramic, pentru a scoate si mai bine in evidenta tourbillon-ul in forma de floare. Marginile carsasei din aur alb sunt ornate cu 169 de briliante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie ceasuri lux Monaco, #licitatie ceasuri lux septembrie, #ceas lux licitatie , #Shopping