Louis Vuiton: Primul magazin de bijuterii, deschis intr-o zona exclusivista

Joi, 12 Iulie 2012, ora 18:45
2661 citiri
Louis Vuiton: Primul magazin de bijuterii, deschis intr-o zona exclusivista

Producatorul de haine si accesorii de lux Louis Vuitton a deschis recent primul magazin de bijuterii si ceasuri intr-una dintre cele mai cunoscute zone comerciale din Paris.

Cunoscuta mai mult pentru gentile sale imense, compania Louis Vuitton, a deschis primul magazin individual de ceasuri si bijuterii intr-un moment in care toata Europa strange cureaua. Astfel, se incearca imbunatatirea imaginii de producator de bunuri de lux, mai ales in ochii bogatilor din China care au o afinitate aparte pentru colierele si bratarile frantuzesti, scrie Bloomberg.

Extinderea brandului cu acest nou magazin de bijuterii indica dorinta companiei de a fi cunoscuta si pentru alte produse, iar locul ales, pe Place Vendome, pozitioneaza brandul la cel mai inalt nivel.

Deschiderea magazinului in aceeasi piata in care se afla celebrul hotel Ritz sau magazine de bijuterii de lux, precum Van Cleef & Arpels, ar putea reprezenta pentru Louis Vuitton si o incercare de a-i provoca pe cei de la Carier, producatorul frantuzesc care are in catalog verighete de 750 de euro si coliere cu diamante de 44.000 euro.

Vuitton care a avut vanzari estimate la 6,5 miliarde de euro in 2011, cauta noi surse de venit, pe masura ce calatorii chinezi prefera sa vina pana in Europa, pentru a cumpara haine de lux mai ieftine decat la ei in tara.

Vanzarile de ceasuri de lux au fost sub asteptari in ultima perioada in China, din cauza incetinirii cresterii economice. Totusi, parte din aceasta situatie se poate datora si cumparaturilor efectuate de clientii chinezi in afara tarii, acestia fiind atrasi si de fluctuatia favorabila a cursului de schimb.

Buticul impartit pe doua etaje, care are include si propriul atelier, are la vanzare si un diamant in valoare de noua milioane de euro, taiat in forma logo-ului Vuitton si un inel incrustat cu diamante si rubine, denumit Champs-Elysees, care costa 75.000 de euro, de aproximativ 140 de ori mai scump decat cea mai bine vanduta geanta a companiei.

Exclusivitatea zonei creste imaginea brandului

Desi Louis Vuitton are o linie de bijuterii de lux de acum trei ani, deschiderea unui astfel de magazin dedicat in Place Vendome este o adevarata declaratie de pozitie.

Place Vendome, localizata in inima capitalei franceze, a fost ocupata de unii dintre cei mai vechi si mai scumpi bijutieri, inca de cand Boucheron si-a deschis primul magazin acolo in 1893. Acum, branduri precum Blancpain, Piaget si Chaumet au magazine in aceasta piata.

Alaturandu-se lor, Vuitton, companie care este un adevarat nu in productia de genti si geamantane inca din 1854, intra intr-o zona exclusivista, cel putin in perceptia consumatorilor.

"In cele din urma, gentile, posetele si portofelele Louis Vuitton au o valoare de tranzactie mult mai mica. Deschiderea unui magazin dedicat comercializarii de ceasuri si bijuterii se potriveste strategiei de segmentare a consumatorilor", a spus Jonathan De Mello, consultant al CBRE Group.

Competitivitatea cu Cartier ar putea sa fie inca un motiv pentru care grupul LVMH a investit in ceasornicari specializati, precum Zenith sau Bulgari. Cartier, care are magazinul imediat langa buticul Vuitton, a avut vanzari de 4,3 miliarde de euro in 2011, conform lui Rene Weber, analist al Bancii Vontobel din Zurich. Bijutierul, care si-a extins acum gama de produse in segmentul de marochinarie, este unul dintre brandurile de ceasuri si accesorii cu cea mai mare atractie pentru cumparatorii chinezi, in ciuda faptului ca Vuitton castiga in topul "celor mai ravnite branduri".

#magazin bijuterii Louis Vuitton, #magazin Louis Vuitton Paris , #Shopping