Luxul nu mai vinde in Europa. Rezultatele marilor producatori dezamagesc

Joi, 07 August 2014, ora 09:35
1341 citiri
Luxul nu mai vinde in Europa. Rezultatele marilor producatori dezamagesc

Prada a inregistrat in primul semestru cel mai lent avans al vanzarilor din ultimii trei ani ca efect al cererii scazute din unele tari asiatice si Europa, tendinta inregistrata si de alti producatori de bunuri de lux din cauza incertitudinilor economice si politice, transmite Bloomberg.

Veniturile producatorului italian de genti de lux Prada au urcat cu 1%, la 1,75 miliarde de euro, in primele sase luni ale anului, usor peste estimarile analistilor, de 1,74 miliarde de euro. In Europa, vanzarile Prada au scazut cu 1%, din cauza scaderii activitatilor in turism, in timp ce mediul economic dificil a dus la reducerea consumului, potrivit Bloomberg.

"Grupul a operat intr-un mediu economic si politic dificil, cu rate de schimb valutar nefavorabile si o scadere generala a consumului. Compania va aplica un control riguros al costurilor, pentru protejarea marjelor de profit", a declarat directorul general al Prada, Patrizio Bertelli, potrivit Mediafax.

Italia a revenit in recesiune in trimestrul al doilea, in timp ce comenzile primite de fabricile germane au inregistrat cea mai mare scadere dupa 2011, din cauza incetinirii cresterii economice mondiale si a tensiunilor politice, inclusiv legate de criza din Ucraina, care pun in pericol redresarea din zona euro.

Producatorii de articole de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton si Hermes International au inregistrat la randul lor o crestere mai lenta a vanzarilor, provocata de consumul mai redus din Asia.

Prada a inregistrat o crestere de 19% a vanzarilor in Japonia si de 14% in regiunea Americilor. In Hong Kong a avut loc o scadere de 6,9% a vanzarilor in luna iunie, al cincilea declin consecutiv.

LVMH a anuntat luna trecuta scaderea profitului din operatiuni continue cu 5% in primul semestru, din cauza declinului consumului in Asia, in special in China.

Hermes, producatorul gentilor Kelly, a raportat o crestere de 5,8% a vanzarilor in trimestrul al doilea, sub asteptarile analistilor.

#producatori articole lux, #vanzari Prada, #vanzari Louis Vuitton , #Shopping