Luxul sfideaza criza. Vanzari record pentru italienii de la Ferragamo

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 12:25
935 citiri
Luxul sfideaza criza. Vanzari record pentru italienii de la Ferragamo

Brandul italian de produse de lux, Salvatore Ferragamo au raportat o crestere a profitului net in primele noua luni ale anului, datorata vanzarilor din Asia-Pacific.

Veniturile totale au crescut cu 27.6%, ajungand la 701,3 milioane de dolari, fata de 549,8 milioane de dolari in 2010, potrivit CPP-Luxury.

Toate zonele geografice au contribuit la cresterea semnificativa a vanzarilor, Japonia fiind tara unde cresterea nu a fost semnificativa.

Regiunea Asia Pacific este cea mai importanta piata a companiei atunci cand vine vorba de profit.

Salvatore Ferragamo a inregistrat, numai pentru zona Asia-Pacific o cifra de afaceri de 248,6 milioane de dolari, in crestere cu 36% in primele noua luni fata de aceeasi perioada a lui 2010. La acesta performanta a contribuit semnificativ canalul de retail, care, in China a adus o crestere de peste 50% a vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2010.

Pe piata europeana, compania a inregistrat venituri cu 29,3% mai mari in primele noua luni ale anului 2011. Pe piata din America de Nord, pastrand trendul inregistrat in celelalte regiuni geografice, a raportat in 2011 cresteri de 31,1%, fata de 2010.

Pe piata japoneza, in ciuda cutremurului care a devastat tara si problemele legate de contaminare nucleara, Ferragamo a inregistrat o crestere cu 1,7% la venituri.

Toate categoriile de produse livrate de Ferragamo au contribut la valorile ridicate ale veniturilor. Incaltamintea a avut o crestere de 34.2%, in timp ce gentile de mana si accesoriile din piele au avut o crestere de 28,5%, ceea ce reprezinta aproximativ 74% din cifra de afaceri totala a grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ferragamo vanzari profit cifra de afaceri , #Shopping