Masinile de epoca in pole-position la Retromobile, in Paris

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 08:40
3091 citiri
Masinile de epoca in pole-position la Retromobile, in Paris

Masinile clasice sunt inca in block-startul preferintelor cumparatorilor. Evenimentul Retromobile organizat la Paris la inceputul acestei luni a dovedit ca masinile de epoca sunt inca la mare cautare.

Fie ca le cumpara pentru a le transforma in obiecte de decor, fie chiar urmaresc sa circule cu ele, oamenii de afaceri vad in masinile de epoca o investitie care creste odata cu trecerea timpului. Bornrich prezinta trei dintre bijuteriile targului din capitala Frantei.

Unde este un Ferrari din 1950, sigur sunt si cativa oameni bogati care se intrec sa il cumpere. De aceasta data, modelul Ferarri 250 GTO a fost vandut pentru 6 milioane de dolari, suma care vorbeste de la sine despre cererea de masini de epoca.

Printre cei care detin sau au detinut o astfel de masina se nnumara si regizorul francez Jean Claude Bajol, care a murit la inceputul acestui an. Masina este dotata cu un motor V12, de 250 de cai putere, si poate ajunge la 100 km/h in 6,5 secunde.

Bugatti Type 57SC din 1936 este considerata a fi cea mai scumpa masina din lume. In 2010 pretul estimat al modelului era de 30-40 milioane de dolari. Peter Mullin, proprietarul masinii, cunoscut ca fiind un impatimit colectionar, nu are nicio intentie sa vanda masina. Modelul Bugattti a fost fara indoiala cel mai "apreciat" al targului!

Una dintre vedetele evenimentului, un Mercedez Benz 300 SL din 1952 a fost si cea mai "victorioasa" masina a expozitiei. Masina a obtinut rezultate notabile la cursele Mille Miglia, Bern Sports Grand Prix sau locul trei la Carrera Panamericana. Viteza maxima pe care o poate atinge masina este de 230 km/h.

Targul Retromobile s-a desfasurat intre 1 si 5 februarie in capitala Frantei, avand peste 80 de masini axpuse.

Ferrari 250 GT California Spyder din 1959 a obtinut cel mai mare pret de vanzare. In lume exista doar 47 de bucati, iar modelul de fata a apartinut regizorului francez Roger Vadim. Desi pretul de pornire a fost de 3,2 milioane de euro, masina s-a vandut cu 4,5 milioane.

#licitatii masini, #masini de epoca scumpe, #licitatie Paris masini de epoca, #Retromile masini de epoca 2012 , #Shopping