Mercedes SL: Lux german la pachet

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 09:01
1471 citiri
Mercedes SL: Lux german la pachet

Exista cateva marci de masini care au facut istorie, iar Mercedes SL este una dintre ele.

Modelul SL a intrat in prodctia de serie dupa ce, in 1952, masina Mercedes 300 SL a castigat cursa Le Mans. Masina a evoluat de la un sport coupe la o decapotabila aflata la a sasea generatie.

Liderul german de pe piata de automobile s-a ridicat la nivelul asteptarilor pentru a sasea generatie de Mercedes SL, considerata cea mai fiabila decapotabila cu doua locuri de pe piata, scrie Bornrich.

Noul model Mercedes Benz SL 500 dispune de un motor V8 cu transmisie automata. Masina poate ajunge de la 0 la 60 de km/h in 4,5 secunde. Noul "SL" (Super Light) are o greutate cu pana la 140 de kilograme mai putin decat predecesorul model.

Masina este prevazuta cu sisteme de siguranta atat pentru pasageri cat si pentru soferi. Attention Assist este o optiune de monitorizare a comportamentului soferului pe baza unor parametri pre-definiti. Daca sunt detectate semne de somnolenta in timpul calatoriilor lungi, soferul va fi avertizat atat vizual cat si auditiv.

Masina Mercedes da startul unei noi ere in ceea ce priveste tehnologia de integrare a sunetului. Premiera o constituie Frontbass, o noua modalitate de dispunerea a boxelor in masina. Difuzoarele sunt montate in podea, in fata pasagerilor si fixate direct pe sasiu. Vechea modalitate de intergrare a boxelor in usile masinii nu permitea difuzarea unui sunet clar, fara distorsiuni.

Printre optiunile de lux cu care este dotata masina se numara masajului gatului si Airscarf, care genereaza aer cald sau rece in partea superioara a scaunului, pe langa optiunea clasica de incalzire/racire a locului.

In spatele scaunelor este un spatiu de depozitate in care soferul si pasagerul isi pot pune gentile, pe langa spatiul generos oferit de portbagaj in care au loc doua genti de golf.

Noul model va fi produs intr-o editie limitata de 700 de automobile pana la sfarsitul anului 2012, dupa care producatorul german va opri productia, facand modelul cu atat mai exclusivist.

#Mercedes 500 SL, #model Mercedez SL, #optiuni model Mercedez SL , #Shopping