Noua generatie BMW Seria 1, calificativ maxim de siguranta la testele Euro NCAP

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:43
1219 citiri
Noua generatie BMW Seria 1, calificativ maxim de siguranta la testele Euro NCAP

Noua generatie a modelului compact BMW Seria 1 a obtinut, recent, calificativul maxim la testele Euro NCAP la capitolul siguranta.

Noul BMW Seria 1 a primit calificativul maxim de cinci stele la cel mai recent test de impact Euro NCAP, oferind protectie pasagerilor intr-o gama de diferite tipuri de coliziuni, potrivit unui comunicat de presa al BMW Group Romania.

Printre altele, noul BMW Seria 1 poate fi echipat cu apel de urgenta extins, care include depistarea automata a pozitiei si identificarea severitatii accidentului - BMW Assist Advanced eCall.

Sistemul de protectie al pasagerului pentru noul model BMW include o celula a pasagerilor extrem de rigida torsional, dar si zone de deformare foarte mari si structuri de sustinere bine definite care absorb si disipeaza fortele care apar in cazul producerii unui accident.

Masina este echipata standard cu airbaguri frontale, airbaguri laterale integrate in spatare, airbaguri pentru cap la locurile din fata si din spate, centuri de siguranta cu trei puncte de prindere la toate locurile.

La acestea se adauga limitatoare ale fortei centurilor si pretensionare la locurile din fata si sisteme de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii la locurile din spate.

De asemenea, automobilul dispune de sistem de control al stabilitatii DSC (Dynamic Stability Control) si anvelope runflat cu indicator de presiune.

Marca BMW este recunoscuta pentru sistemele de siguranta oferite pasagerilor, Noul BMW Seria 1 fiind cel de-al patrulea model al marcii care obtine un calificativ de cinci stele din testul revizuit, dupa BMW X1, BMW Seria 5 si BMW X3.

#BMW sisteme de securitate teste NCAP , #Shopping