Nu rata moneda dedicata Luciei Sturdza-Bulandra, la 140 de ani de la nastere

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 00:00
3787 citiri
Nu rata moneda dedicata Luciei Sturdza-Bulandra, la 140 de ani de la nastere

Esti pasionat de numismatica, de teatrul romanesc, ori pur si simplu cauti un cadou deosebit? Nu rata o editie numismatica de exceptie a Bancii Nationale a Romaniei, dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea actritei Lucia Strurdza-Bulandra.

Moneda din argint, pusa in circulatie de BNR luni, 10 iunie, intr-un tiraj limitat la numai 500 de exemplare, este dedicata colectionarilor, dar si iubitorilor teatrului romanesc.

Pe aversul monedei vei gasi imaginea vechii cladiri a Teatrului National din Bucuresti, valoarea nominala "10 lei", inscriptia "Romania", stema tarii si anul de emisiune, "2013".

Pe reversul monedei apare portretul, semnatura actritei Lucia Sturdza-Bulandra si anii intre care a trait (1873-1961), elementele fiind suprapuse peste o compozitie ce sugereaza arta teatrala. In arc de cerc este inscriptionat numele marii actrite.

Foto: BNR

Monedele sunt ambalate in capsule transparente, pentru protectie, si sunt insotite de brosuri de prezentare in limbile romana, engleza si franceza, ce includ certificatul de autenticitate, semnat de guvernatorul Bancii Nationale si de casierul central.

Moneda are 31,103 grame (argint 999%), margine zimtata, calitate "proof", costa 310 de lei, fara TVA, are putere circulatorie si poate fi cumparata din sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

O.D.

#moneda argint bnr, #emisiune numismatica BNR, #moneda lucia sturdza bulandra , #Shopping