O tricicleta rara din perioada interbelica a fost cumparata pentru o suma incredibila

Luni, 13 Martie 2017, ora 12:53
1143 citiri
O tricicleta rara din perioada interbelica a fost cumparata pentru o suma incredibila

Marion Mitchell, un american din Carbondale, Illinois, a readus la viata o piesa de legenda pentru lumea tricicletelor pentru copii. Este vorba despre un exemplar de triciclete pentru copii care s-au fabricat in jurul anilor '30. A platit pentru ea doar 10 dolari, valoreaza cu mult mai mult, dar proprietarul spune ca n-are de gand sa o vanda.

In Carbondale a functionat in perioada interbelica o fabrica de jucarii unde animalele reprezentau principala sursa de inspiratie, Animal Manufacturing Corporation.

Tot aici s-a construit o serie de triciclete pentru copii care au fost la mare cautare in acea perioada. Erau construite aproape in totalitate din metal, iar saua era pusa pe un calut integrat cu multa dibagie in constructia trotinetei.

Din pacate, fabrica si-a incetat activitatea dupa ce a izbucnit Al Doilea Razboi Mondial si, in prezent, au mai ramas foarte putine exemplare la nivel global.

Marion Mitchell, un pasionat de jucarii, a ajuns in posesia unei astfel de triciclete in schimbul unei sume neinsemnate. Marion a platit doar 10 dolari pentru un astfel de exemplar de triciclete pentru copii. E drept, aceasta se afla intr-o avansata stare de degradare. Marion si-a dat insa seama de valoarea jucarieri si s-a pus pe restaurat: "Nu stiam nimic despre ea, cu exceptia faptului ca am platit 10 dolari in schimbul ei. Stiam ca exista un calut de aceeasi marime montat pe un grajd pentru cai in Vergennes, in urma cu cativa ani si m-am intrebat des daca el era", povesteste Marion Mitchell.

Cand a cumparat tricicleta, aceasta nu avea roti si nici ghidon. S-a documentat, a cautat reclame din anii '30 si s-a apucat de treaba. A trebuit sa improvizeze, a vopsit-o si a adus-o intr-o stare asemanatoare cu originalul. I-a fost destul de greu, deoarece mai exista in lume foarte putine astfel de triciclete pentru copii.

Marion Mitchell are o ipoteza despre motivul pentru care au ramas atat de putine: "Cele care au ramas intacte pana in 1942 cred ca au fost transformate in vehicule din metal". Ce spune Marion este ca aceste triciclete au fost topite in Al Doilea Razboi Mondial si metalul obtinut a fost folosit in industria de aparare:

"Au avut un sfarsit glorios aceste triciclete pentru copii. Ele au fost concepute in 1929 pentru a fi vandute cu 17,5 dolari. Dar eu nu o voi vine. Daca as vinde-o, as ramane doar cu banii", spune Mitchell.

Si tricicleta micutului tau ar putea ajunge la un moment dat obiect de colectie. Noriel iti pune la dispozitie o serie de modele de triciclete pentru copii adaptate pentru nevoia de distractie a prichindelului tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#triciclete copii , #Shopping