Obiectele recuperate de pe Titanic, vedetele licitatiilor

Joi, 29 Martie 2012, ora 08:59
8259 citiri
Obiectele recuperate de pe Titanic, vedetele licitatiilor

Data de 15 aprilie 1912 va ramane gravata in amintirea oamenilor pentru una dintre cele mai mai tragedii din istoria omenirii. Vasul de pasageri Titanic s-a scufundat cu cele 2.228 de persoane la bord, dintre care 1.500 dintre ei si-au pierdut viata in timpul tragicului eveniment.

Iata care sunt cele mai importante obiecte de pe Titanic vandute in cadrul unor litatii in intreaga lume, potrivit Bornrich.

Bratara Army cu diamante, 200 milioane de dolari

Bratara este inconjurata de mister, intrucat proprietarul nu este cunoscut. Aceasta bijuterie a fost recuperata in 1987 si potrivit estimarilor, ea ar putea apartine a doua persoane cu acelasi nume de la bordul vasului, una dintre ele fiind chiar membru al personalului.

Planul vasului de la anchetele oficiale, 362.000 de dolari

Dupa tragicul eveniment, au existat o serie de anchete oficiale privind cauzele care au condus la scufundarea Titanicului. Pentru aceasta au fost folosite planurile vasului, care in 2011 au fost vandute la o licitatie in Marea Britanie cu 362.000 de dolari. Avand in total o latime de 33 de metri, acest desen detaliat a fost creat din creta colorata si prezinta traiectoria vasului inainte de a se izbi de blocul de gheata.

Manuscrise, 200.000 de dolari

Manuscrisele sunt unele dintre cele mai apreciate obiecte in cadrul licitatiilor. O scrisoare, redactata pe 10 aprilie de catre Adolphe Saafeld catre sotia lui, descrie decoratiunile interioare, modul in care erau aranjate saloanele, dar si meniul pus la dispozitie. Cinci zile mai taziu, toate cele descrise ajungeau pe fundul oceanului.

Meniu pentru masa de pranz, 150.000 de dolari

Cu o zi inainte de tragedie, pasagerii se bucurau de o oferta variata pentru masa de pranz cu patru feluri de mancare. Meniul a fost pastrat de catre familia Dogde, unii dintre supravietuitorii de pe vas.

Vesta de salvare de pe Titanic, 119.000 de dolari

O vesta de salvare de pe Titanic a fost vanduta in cadrul unei licitatii cu 119.000 de dolari. Unul dintre motivele tragediei este tocmai acela ca nu au fost suficiente veste de salvare pentru toate persoanele de la bord.

Poze rare ale Titanicului, 100.570 de dolari

Nu doar obiectele de pe Titanic au atras atentia colectionarilor de arta, ci si fotografii cu vasul. Printre fotografiile licitate, fie ca este vorba de imagini color sau alb-negru, acestea surprind diferite stagii ale constructiei, plecarea din port sau chiar de pe vas, de la supravietuitori.

Cutia de trabucuri detinuta de capitanul Edward John Smith, 39.967 dolari

Capitanului Titanicului, Edward John Smith, era un mare iubitor de trabucuri. El cerea familiei sale sa ii permita sa se poata bucura de trabucurile sale in liniste. Acesta este si motivul pentru care Lines White Star i-a facut cadou o cutie pentru trabucuri confectionata din lemn de nuc. Cutia de trabucuri a fost gasita de curand la un anticariat, semnul distinctiv al acesteia fiind initialele numelui capitanului.

#licitatii obiecte Titanic, #Titanic obiectevandute, #vesta salvare Titanic, #amintiri Titanic , #Shopping