Pantofii de primavara. Ce alegi in 2014

Sambata, 22 Martie 2014, ora 00:00
4781 citiri
Pantofii de primavara. Ce alegi in 2014
Foto: Ana Parvan

2014 este anul pantofilor stiletto, sustin la unison specialistii in consiliere vestimentara si producatorii. Fie ca alegi un toc de 14 centimetri sau unul de 3 centimetri, iata ca a venit momentul sa scoti gleznele in evidenta, la soare!

Pantofii stiletto avantajeaza orice tip de glezna, iar forma semi-ascutita iti permite sa alegi orice inaltime de toc ti se potriveste sau ti se pare mai comoda.

"Cand o doamna poarta tocuri, glezna sa emana atat feminitate si eleganta, cat si putere. Personal, nu cred in obligativitatea unui element intr-o tinuta, fiecare este liber sa faca asa cum simte, dar le sfatuiesc pe doamne sa poarte cat mai des pantofi cu toc, indiferent ca aleg un model cu toc de 14 centimetri sau unul de 3 centimetri", sustine Ana Parvan, creatoarea pantofilor cu acelasi nume.

Tot catre pantofii stiletto de indruma si consilierul vestimentar Gabi Urda, care iti recomanda sa alegi pentru birou pantofii clasici cu toc mediu si bot semi-ascutit.

"Am scapat de ametitoarele si obositoarele tocuri extrem de inalte si, eventual, chiar de botul rotund, care lasa impresia unui picior butucanos. Pantofii cu toc, clasicii pantofi de diva hollywoodiana, au patruns in toate mediile", spune Urda.

Cum "spargi" monotonia unei tinute in aceasta primavara

"Daca in ziua respectiva purtati o tinuta simpla, in culori neutre, nu vad nimic gresit in alegerea unor pantofi eleganti, cu toc cui si imprimeu", spune Ana Parvan.

Desi recunoaste ca vei gasi in magazine cel mai adesea pantofi bej sau gri, si Gabi Urda iti propune sa experimentezi: "Incercati-i pe negri texturati cu perforatii, cu piele de sarpe, eventual cu un element metalic discret, precum catarama", spune Gabi Urda.

Foto: Sophia Webster

Pentru o aparitie spectaculoasa la o petrecere cocktail recomandarea Anei Parvan este "nude stiletto". "Dupa parerea mea acestia sunt nu doar cei mai feminini pantofi, ci si foarte usor de asortat", explica Parvan, pentru Business24.

Foto: washingtonpost.com

Pantofii cu platforme se potrivesc la tinuta business

O alternativa comoda pentru clasicul toc cui este platforma. Nu trebuie sa fie foarte inalta, si, cu cat sunt mai simple incaltarile, cu atat se potrivesc mai bine unei tinute office sau business, spune creatoarea de moda.

"Totul tine de asortatul culorilor si de programul din ziua respectiva. Daca programul zilei permite, nu vad ceva gresit in a purta platforme. In plus, platformele sunt comode, ceea ce e foarte important pentru o femeie de afaceri care, de cele mai multe ori, munceste de dimineata pana seara", explica Ana Parvan.

"Chiar si in cazul in care are de tinut o prezentare, nu vad de ce nu ar putea sa aleaga o pereche de platforme simple, negre, asortate de exemplu cu o pereche de pantaloni simpli negri si o camasa clasica alba. In mediul business platformele pot fi purtate de asemenea cu rochii sau fuste simple", completeaza aceasta.

#pantofi primavara 2014, #ce pantofi se poarta, #pantofi stiletto, #pantofi Ana Parvan , #Shopping