Paris-ul, cea mai luxoasa destinatie pentru shopping

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 08:57
1862 citiri
Paris-ul, cea mai luxoasa destinatie pentru shopping

Parisul nu se dezice si ramane cel mai mai cautat oras pentru cumparaturi de lux, chiar si in afara sezonului. "Vinovati" pentru cresterea vanzarilor inregistrate de magazinele de lux nu sunt doar turistii instariti, ci si francezii bogati care locuiesc in alte orase ale Frantei si viziteaza capitala pentru shopping.

In conditiile in care Craciunul tocmai a trecut, iar sezonul reducerilor nu a inceput inca, am putea crede ca magazinele de lux din Paris duc lipsa de clienti. Din contra insa, cele mai exclusiviste artere comerciale din capital Frantei, Faubourg St Honore, Avenue Montaigne si Francois I sunt foarte aglomerate, cele mai cautate magazine fiind Hermes, Ralph Lauren si Louis Vuitton, potrivit Luxuo.

Nici brandurile Moynat (detinut de LVMH), Ermanno Scervino sau Brunello Cuccinelli nu stau mai prost la capitolul clienti. In plina iarna, la magazinele Christian Louboutin sau Louis Vuitton sunt cel putin 10-15 persoane care asteapta la usa magazinului. Mult mai cautat este insa reprezentanta Louis Vuitton de pe Champs Elysee.

In cartierul Saint German de Pres, valva reuseste sa faca doar noul magazin Hermes, care a devenit pe langa un magazin de lux, o veritabila atractie turistica.

Potrivit informatiilor facute publice de presa franceza, nu doar numarul clientilor straini a dus la cresterea cererii de produse de lux, ci si cel al francezilor bogati din diverse regiuni ale tarii.

Hotelurile de lux ca Four Seasons George V, Le Bristol sau Le Maurice au inregistrat cresteri ale numarului de clienti francezi cu 10-15%.

#magazine lux, #Paris shopping, #cumparaturi lux Paris , #Shopping