Pe ce se duc banii miliardarilor: Seminee si carti din aur

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:46
2223 citiri
Pe ce se duc banii miliardarilor: Seminee si carti din aur

Pe lista "cumparaturilor" lunare facute de bogatii lumii in aceasta luna s-au aflat semineele din aur, camera foto sau carte din aur.

Cu preturi pornind de la 5.000 de euro, produsele exclusiviste au fost la mare cautare si in luna februarie, potrivit Born Rich.

Seminee din aur, pretul de pornire 5.890 de euro

Semineele nu mai sunt demult un obiect a carui functionalitate primeaza, devenind o completare a decorului atunci cand nu sunt in functiune.

De la modele din cristale Swarovski, la semineele Huradax in valoare de 4 milioane de dolari pana la semineul de aur Wodtke nu a fost decat un pas. Pretul pentru un semineu din aur incepe de la 5.890 de euro.

Semineul Wodtke produs in Germania este confectionat din otel inoxidabil acoperit cu aur de 24 de carate. Pentru cei care doresc sa isi personalizeze semineul exista mai multe optiuni pentru finisaje. Acestia pot opta pentru bronz, lemn si chiar finisaj din acrilic negru.

Semineul Wodtke este potrivit atat pentru living cat si pentru gradina sau dormitor. Ba mai mult decat atat, poti schimba cu usurinta locul semineului in casa intrucat acesta cantareste doar 54 de kilograme.

Cartea din aur, licitata la 100.000 de dolari

Ca orice alte lucrari istorice, si cartile de colectie sunt licitate la preturi exorbitante. Cea mai scumpa carte vanduta vreodata, Codex Leicester apartinand lui Bill Gates are un concurent redutabil: o carte de aur apartinad regelui vietnamez Thieu Tri.

Scoasa la licitatie la Paris, colectionarul Cao Xuan Truong a achizitionat cartea pentru 100.000 de dolari.

Cartea a apartinut unui general pensionar din Franta care a participat la razboiul din Vietnam. Truong a incercat in mai multe ocazii sa cumpere cartea, reusind abia la licitatia organizata in 2010.

Pentru a cumpara opera de arta, Truong a fost nevoit sa isi vanda casa din Canada, spunand ca o alta casa isi mai poate cumpara insa daca rateaza aceasta licitatie nu va mai reusi sa readuca cartea in Vietnam.

Camera foto Leica, pret estimat 70.000 de euro

Considerata Ferarri-ul intre camerele foto, Leica este producatorul de aparate foto preferate de fotografii profesionisti, aparate care pot fi inca folosite.

Camera Licht, scoasa la licitatie pentru 70.000 de euro, este una din cele doua camere foto de aur realizate de companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie camera foto aur, #achizitii excentrice, #cartea aur, #pret seminee aur, #semineu aur , #Shopping