Piata de lux, in 2011: Cele mai importante miscari

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 13:15
1758 citiri
Piata de lux, in 2011: Cele mai importante miscari

Industria de lux a incheiat un an plin de evenimente insemnate: Prada, Salvadore Ferragamo, Michael Kors si Chow Tai Fook sunt doar o parte din companiile din domeniu care au fost nevoite sa vanda din actiuni, Kors lansand chiar cel mai mare IPO pentru domeniul fashion din SUA.

Iata care au fost cele mai importante mutari din industria lux in anul 2011, potrivit Justluxe.

LVMH a cumparat concurenti si furnizori deopotriva, achizitii printre care se numara si cea de 4,3 miliarde de euro a Bulgari sau cumpararea a 21,4% din actiunile Hermes. PPR a cumparat Brioni, Valentino Fashion Group a preluat Proenza Schouler, iar Labelux a adaugat Jimmy Choo si Belstaff la numarul companiilor sale emergente.

Burberry si Coach sunt doar o parte dintre cei care au hotarat sa se relanseze pe pietele asiatice, in timp ce Pierre Cardin si-a scos compania de 88 de ani la vanzare pentru 1 miliard de euro.

LVMH Group si Groupe Arnault au lansat L Capital in India si China. Cel de-al patrulea fond de proprietate privata care a raportat venituri de 640 milioane de dolari a investit in acest an in Charles & Keith si Genesis Distribution.

Oferta publica initiala Michael Kors

Michael Kors Holding si-a lansat oferta publica initial pe Bursa din Hong Kong, compania fiind evaluata la 3,8 miliarde de dolari, cea mai mare oferta publica din domeniul modei, potrivit Financial Times. Pretul stabilit pe actiune a fost de 20 de dolari.

Cel mai mare actionar a ramas compania Sportswear Holding, desi aceasta si-a redus participatia la 37,7% de la 51,9% cat detinea inainte de oferta publica. Sportswear Holding este recunoscuta ca fiind distribuitorul unor marci precum Tommy Hilfinger si Pepe Jeans.

Familia Hermes, obligata sa creeze un holding

Proprietarii Hermes au finalizat crearea unui holding care sa detina 50,2% din capitalul social al companiei, pentru a evita preluarea companiei de catre un actionar majoritar. Proiectul a fost pus pe picioare dupa ce LVMH si-a anuntat planurile de a a-si ridica participatia cu 17%.

"Crearea acestei structuri confirma unitatea familiei in angajamentul lor de a apara independenta Hermes pentru a pastra valorile si cultura", se arata intr-un comunicat de presa.

Groupe de Louvre, de vanzare

La inceputul acestui an, Starwood a anuntat ca este in cautarea unui cumparator pentru hotelurile de lux din lantul Groupe du Louvre. Pretul de vanzare este de 1 miliarde de euro.

Printre hotelurile scoase la vanzare se numara Hotel du Louvre, de 5 stele, Hotelul de 4 stele Concorde La Fayette din Paris, Hotel Martinez din Cannes si hotel Palais de la Mediterranee in Nisa (5 stele).

#Hermes familia, #vanzare actiuni Hermes, #produse de lux vanzare , #Shopping