Raport Vinerea Neagra: Americanii au lasat in magazine 11,4 miliarde dolari

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 15:16
1248 citiri
Raport Vinerea Neagra: Americanii au lasat in magazine 11,4 miliarde dolari
Shopping de Black Friday

Retailerii din SUA au avut parte de cel mai mare volum de vanzari din istoria Black Friday, zi care marcheaza inceputul sezonului de cumparaturi de sarbatori. Raportul preliminar arata ca americanii au cheltuit 11,4 miliarde de dolari in aceasta zi, cu 6,6% mai mult decat anul trecut.

In 2010, vanzarile crescusera cu doar 0,3% fata de anul precedent, pana la 10,7 miliarde de dolari, valoare care a reprezentat la randul sau un record, conform companiei de cercetare a pietei ShopperTrak, relateaza CNN.com.

"Aceasta este cea mai mare crestere anuala a vanzarilor de Black Friday, fiind intrecuta doar de avansul de 8,3 procente dintre anii 2007 si 2006", a declarat fondatorul ShopperTrak, Bill Martin. "Cu toate acestea, este vorba despre doar o zi. Ramane de vazut daca oamenii isi vor mentine acest comportament pe tot parcursul sarbatorilor de iarna".

Luna noiembrie a fost marcata de un apetit crescut al cumparatorilor, retailerii deruland promotii mai devreme decat oricand. In cele doua saptamani dinaintea Vinerii Neagra, vanzarile au crescut cu pana la 3,8%, se arata in raportul ShopperTrak.

"Magazinele incearca sa pastreze acest trand, atragandu-i pe clienti cu oferte tentante", mai spune Martin.

#Black Friday, #vinerea neagra, #shopping, #cadouri sarbatori , #Shopping