Record la exporturile de ceasuri elevetiene. Vezi cine cumpara ceasuri in an de criza

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 15:59
2519 citiri
Record la exporturile de ceasuri elevetiene. Vezi cine cumpara ceasuri in an de criza

In ciuda impactului negativ al pe care l-a avut nivelul ridicat al francului elevetian in raport cu celelalte monede, exporturile de ceasuri elvetiene au atins un record de 16 miliarde de euro in 2011, potrivit Federatia Industriei de Ceasuri din Elvetia.

"Intr-un context economic nefavorabil, exporturile de ceasuri elvetiene intregistreaza record dupa record", au declarat reprezentantii federariei intr-un comunicat de presa citat de Cpp-luxury.

In luna decembrie, exporturile de ceasuri au inregistrat o crestere cu 21 de procente fata de aceeasi perioada din 2010, au remarcat reprezentantii companiei Swiss Helvea. Vanzarile de ceasuri produse in Elvetia au crescut cu 19,2% in 2011 fata de anul precedent.

"Cu exceptia anului 2010, piata ceasurilor elevetiene a inregistrat rezultate bune ale vanzarilor in fiecare an, insa 2011 a fost cea mai buna perioada din ultimii 20 de ani", se arata in raportul Federatiei.

"Cererea pentru ceasurile elvetiene a fost insa incetinita de valoarea francului elvetian, care a pus presiune asupra preturilor. Pietele pe care s-au inregistrat cresteri ale cererii sunt cele care sunt cel mai putin afectate de fluctuatiile cursului valutar", se adauga in raport.

Cele mai mari piete de desfacere pentru ceasurile elevetiene au fost Hong Kong cu 3,4 miliarde de euro, SUA cu 1,5 miliarde de euro, China si Franta.

Cel mai mare producator de ceasuri elvetiene, Grupul Swatch a raportat vanzari de peste 5,8 miliarde de euro, in ciuda impactului negativ pe care l-a avut aprecierea francului elvetian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Swatch ceasuri elvetiene, #exporturi ceasuri elvetiene, #Ceasuri elvetiene vanzari , #Shopping