Redescopera pictura lui Grigorescu, intr-o moneda pretioasa ce poate fi a ta

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
2666 citiri
Redescopera pictura lui Grigorescu, intr-o moneda pretioasa ce poate fi a ta

Esti pasionat de numismatica, de arta si cultura romaneasca, ori pur si simplu cauti un cadou deosebit pentru Paste? Nu rata o editie aniversara de exceptie a Bancii Nationale a Romaniei, dedicata aniversarii a 175 de ani de la nasterea pictorului Nicolae Grigorescu.

Moneda din argint, pusa in circulatie de BNR luni, 29 aprilie, readuce in atentia iubitorilor de arta si a colectionarilor viata si opera lui Nicolae Grigorescu, intr-un tiraj limitat la numai 500 de exemplare.

Pe aversul monedei vei gasi reprezentarea grafica a Muzeului Memorial Nicolae Grigorescu, din Campina, incadrat in forma distincta a unei palete pentru pictura, valoarea nominala "10 lei", inscriptia "Romania", stema tarii si anul de emisiune, "2013".

Pe reversul monedei apare portretul si semnatura pictorului Nicolae Grigorescu, o inscriptie cu numele acestuia si anii intre care a trait artistul roman, "1838-1907".

Editia numismatica este dedicata colectionarilor, celor care vor sa investeasca in metale pretioase, dar poate reprezenta si un cadou inedit, de Sarbatorile Pascale.

Monedele sunt ambalate in capsule transparente, pentru protectie, si sunt insotite de brosuri de prezentare in limbile romana, engleza si franceza, ce includ certificatul de autenticitate, semnat de guvernatorul Bancii Nationale si de casierul central.

Moneda are 31,103 grame (argint 999%), calitate "proof", costa 360 de lei, fara TVA, are putere circulatorie si poate fi cumparata din sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

O.D.

#moneda argint bnr, #emisiune numismatica BNR, #moneda Nicolae Grigorescu argint , #Shopping