Sezonul reducerilor de vara: Ghidul cumparatorului online

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 13:50
1781 citiri
Sezonul reducerilor de vara: Ghidul cumparatorului online

Numarul celor care prind gustul achizitiilor online a crescut constant in ultimii ani, in special atunci cand este vorba de discounturi, fapt pentru care PayPal le ofera acestora un Ghid cu reguli pe care trebuie sa le respecte inainte de a face cumparaturi in sezonul reducerilor de vara.

1. Organizeaza-te!

Fa-ti o lista care sa includa exact ce vrei sa cumperi, cat de mult vrei sa cheltui si idei referitoare la posibile produse care s-ar putea dovedi utile. Cu cat esti mai organizat inainte sa incepi sa cumperi, cu atat vei economisi mai mult timp si bani.

2. Compara preturile

Compara preturile online inainte de a cumpara. Numerosi retaileri introduc deja ofertele de vara inainte ca sezonul reducerilor sa inceapa; de exemplu, comerciantii care folosesc PayPal ca metoda de plati includ de regula in oferta lor deal-uri exclusiviste si promotii special pentru clientii companiei de plati online.

3. Ia in calcul taxele de expeditie

Este posibil sa gasesti o super-ofera de pret pentru un produs pe care ti-l doresti, insa este posibil si ca taxele de expeditie care se aplica sa fie foarte mari. Asigura-te ca verifici tarifele de expeditie inainte de a cumpara. De asemenea, tine minte ca magazinele care vand prin PayPal ofera transport gratuit in sezonul reducerilor de vara.

4. Taxe vamale sau nu?

Pentru cumparaturile facute din magazine online care opereaza pe teritoriul Uniunii Europene, comenzilor facute de clienti nu li se aplica taxe vamale. In plus, nici produsele achizitionate din afara Uniunii Europene nu sunt taxate daca valoarea lor nu depaseste 150 de euro. La majoritatea achizitiilor facute se plateste numai taxa pe valoare adaugata, care variaza de la o tara la alta.

5. Verifica politica de returnare a produsului

Pana sa adaugi produse in cosul virtual, verifica intai regulile de functionare ale magazinului de unde te-ai hotarat sa cumperi. Pastreaza chitantele si confirmarea transferului in cazul in care acestea iti vor fi solicitate pentru a ti se putea inapoia banii pe un produs returnat. Multe magazine schimba regulile de rambursare special pentru perioadele de reduceri, permitand inlocuirea produselor, dar nu si returnarea banilor. De aceea, este indicat sa folosesti un sistem de plati care garanteaza protectia cumparatorilor, astfel, daca produsele pe care le-ai comandat nu iti sunt livrate, daca comanda ajunge incompleta sau cu alte produse, PayPal iti da inapoi intreaga suma platita, inclusiv costurile de expediere.

#ghid reduceri online, #cumparaturi online , #Shopping