Thonet Concept Bike, bicicleta fixie de 30.000 de euro

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 00:00
6020 citiri
Thonet Concept Bike, bicicleta fixie de 30.000 de euro
Foto: dezeen.com

Designerul londonez Andy Martin s-a intrecut pe sine construind o bicicleta fixie din lemn pentru marele producator mondial de mobila Thonet.

Intrigantul model a fost produs folosind tehnologii utilizate acum 150 de ani, la fabricarea celui mai cunoscut scaun din lume, plus o atingere discreta a mileniului trei: proiectare computerizata, carbon si taiere cu plasma.

Bicicleta este produsa in editie limitata in Japonia si va fi disponibila in curand pe piata, au declarat pentru Business24 reprezentantii studioului de design.

Andy Martin a fost rugat de Thonet sa creeze o bicicleta-concept folosind tehnologia de indoire a lemnului dezvoltata de companie in secolul trecut.

Dintre cele trei propuneri ale cunoscutului designer londonez, a fost selectat acesta, pentru frumusetea sa, dar si pentru ca realizeaza atat de discret legatura cu mostenirea marii companii infiintate de Michael Thonet in 1853.

"Provocarea a fost sa iau un procedeu tehnologic invechit, cum este indoirea manuala la abur, si sa-l aplic pentru a fabrica o bicicleta din secolul XXI, cu o inginerie extrem de complexa", marturiseste Martin.

Totusi, dupa ce a indoit lemnul folosind un procedeu din anii '30 ai secolului trecut, designerul a folosit pentru intarire si asamblare o masina de taiat cu plasma de inalta definitie.

Mai mult, daca saua si cadrul sunt din lemn, iata ca rotile, creatia unui alt designer, au fost realizate din fibra de carbon, folosind tehnologii de ultima generatie.

Un mic detaliu: bicicleta nu este prevazuta cu frane.

Scaunul clasic Thonet a fost produs pentru prima data in secolul al XIX-lea de catre producatorul german Michael Thonet si poate fi vazut in cafenele si in ziua de astazi, dupa 150 de ani.

Thonet Concept Bike, bicicleta fixie realizata din lemn, cu roti din carbon, dar fara frane, care omagiaza acest produs de succes, costa peste 31.000 de euro. Ai nevoie de un scaun?

Bicicleta poate fi comandata la adresa de mail

info@andymartinstudio.com

#Thonet Concept Bike, #bicicleta lux, #bicicleta concept, #bicicleta fixie lemn , #Shopping