Top 10: Orasele cu cele mai scumpe chirii pentru locuinte de lux

Luni, 12 Martie 2012, ora 08:46
2779 citiri
Top 10: Orasele cu cele mai scumpe chirii pentru locuinte de lux

Chiria pentru un apartament de lux in Hong Kong a crescut cu 15% in acest an, conferindu-i astfel titlul de cel mai scump oras pentru inchirieri. Vezi care sunt orasele care completeaza lista celor mai scumpe chirii pentru locuinte de lux.

Inchirierea unui unui apartament de trei camere, nemobilat este in medie de 11.813 dolari pe luna, conform datelor de la ECA International, o firma de consultanta la nivel mondial, scrie Businessinsider.

Nivelul ridicat al chiriilor este pus pe seama cresterii cererii pentru locuintele de lux coroborat cu numarul foarte mare al populatiei. Nivelul astronomic de 11.813 dolari pentru un apartament cu trei camere reprezinta valoare a cinci salarii medii pe economie in Hong Kong.

Tokyo este plasat pe locul doi, chiria apartamentelor de trei camere fiind in medie de 9.445 dolari pe luna.

Chiria pentru un apartament de trei camere in New York, 8.281 dolari

Pe a treia pozitie se afla New York, unde chiria pentru un apartament de trei camere este in medie de 8.281 dolari.

Una dintre cele mai scumpe locuinte de inchiriat in New York este resedinta de lux a faimosului Plaza Hotel din New York, care a gazduit familii regale din toata lumea, presedinti americani si pe unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei. Apartamentul este inchiriat cu 165.000 de dolari pe luna sau 1,98 milioane de dolari pe an.

Apartamentul Astor din Plaza are patru dormitoare, sase bai si o suprafata de 472 de metri patrati. Reprezinta una dintre cele mai scumpe resedinte din lume, dintre cele care pot fi inchiriate, tariful pentru o luna de sedere aici fiind mai mare decat castigul unei familii obisnuite de americani pe trei ani.

In capitala Rusiei, chiria pentru o locuinta de lux este de aproximativ 8.441 dolari pe luna.

Londra, pe locul al cincilea cu 7.748 dolari

Pe locul cinci se afla Londra, unde chiria pentru un apartament de lux este de aproximativ 7.748 dolari pe luna. In perioada Jocurilor Olimpice, locuintele de lux vor completa oferta de cazare a hotelurilor care par a fi neincapatoare.

Printre cele mai scumpe proprietati listate pe site-urile de imobiliare se numara o casa cu sapte dormitoare din suburbia Londrei - Richmond, si alte doua case de patru camere din Notting Hill si Holland Park, disponibile la pretul de 3.100 dolari pe saptamana.

Foxtons, o agentie imobiliara din Londra ofera un apartament penthouse in Knightsbridge in timpul Jocurilor Olimpice pentru 156.859 dolari pe saptamana.

La Geneva vei plati lunar aproximativ 5.778 de dolari pe luna pentru a locui intr-un apartament cu trei camere.

Pe locul al saptelea se afla Sigapore, unde chiria pentru un apartament de trei camere este in medie de 5.565 de dolari pe luna.

In capitala Elvetiei, la Zurich chiria pentru un apartament de lux este se invarte on jurul valorii de 5.341 dolari pe luna.

La Sydney, media lunara pentru un apartament cu 3 camere este de 4.859 dolari.

Mumbai se situeaza pe locul zece. Chiria pentru un apartament de lux cu trei camere este in Mumbai de 5.034 de dolari pe luna.

In Bucuresti, pentru trei camere in zona centrala, 800 de euro

In Bucuresti, in zona centrala de centru, chiriile la trei camere ajung la 400-450 de euro. Daca vorbim de apartamente in vile, in zone centrale, chiriile lunare ajung la 800 de euro pentru 3 camere si chiar la 1.500 de euro pentru 4 camere, in vila, in zona Unirii, potrivit Apexim Imobiliare.

Cea mai mare chirie din Bucuresti este de 25.000 de euro pe luna si este perceputa pentru un complex rezidential din zona Mosilor, format din 20 de camere, cu o suprafata de peste 1.400 de metri patrati. Complexul este format din subsol, parter, trei etaje si mansarda.

In chirie este inclus si terenul de 600 metri patrati, aferent imobilului, conform datelor imobiliare.ro.

#locuinte lux, #chirie locuinte lux, #nivel chirie New York , #Shopping