Top 5: Cea mai detestata masina a anului 2011 (Galerie foto)

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 18:50
1804 citiri
Top 5: Cea mai detestata masina a anului 2011 (Galerie foto)

Anul acesta vanzarile de masini din Statele Unite au inregistrat doar o modesta crestere, iar unele branduri aproape ca nu au mai vazut lumina zilei. Pentru ele a si fost facut topul "Cea mai detestata masina a anului 2011".

Iata masinile care ocupa primele cinci pozitii intr-un top realizat de Money.cnn.com.

1.Fiat 500

Reintrarea Fiat pe piata din SUA nu a fost cea mai buna hotarare. Nici campanile de marketing sau stabilizarea pretului la motorina nu au ajutat. Criticile spercialistilor au fost dure: "Consum exagerat de carburant si portbagaj foarte mic. Aspteptati sa vedeti rezultatele la testele de fiabilitate". Rezultatele nu au intarziat sa apara. In loc sa vanda 50.000 de masini in acest an, Fiat a trebuit sa se multumeasca cu 17.444 de automobile vandute la sfarsitul lunii noiembrie.

2.Chevrolet Volt

Desi a fost lansat cu mare fast la inceputul acestui an, rezultatele vanzarilor nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor. Bateria masinii pare sa fie motivul pentru care Chevrolet se afla in topul celor mai destestate masini ale anului 2011. General Motors a vandut in 11 luni din 2011 doar 6.200 de masini, mult sub asteptarile companiei de a vinde 10.000 de masini in primul an.

3.Jaguar XF

Masina care a marcat o noua etapa in designul Jaguar, XF, nu a fost deloc un succes. Specialistii in design au spus ca design-ul masinii este mult prea diferit de cel cu care Jaguar isi obisnuise clientii. Intr-un an in care vanzarile pe segmentul masinilor de lux au crescut, specialistii au estimat o scadere cu 28% pentru Jaguar XF.

4.Lexus HS 250h

O versiune marca Lexus a popularului model Toyota Prius parea o idee buna, insa nu si pentru cumparatori. Potrivit Edmunds.com vanzarile pentru modelul HS 250h au inregistrat cea mai mare scadere fata de oricare alta masina in productie de pe piata mondiala, de 73% fata de anul trecut. Masina este considerata de specialisti "un model hybrid de compromis", care nu exceleaza nici la capitolul viteza si nici la design.

5.Honda Insight

In 2010 Honda a lansat pe piata Insight, cel mai ieftin hybrid de pe piata pentru a stimula vanzarile. O analiza comparativa a vanzarilor pe 2010 si 2009 este greu de facut intrucat compania a inregistrat intreruperi din productie. In 2011 modelul Honda nu a fost la mare cautare, vanzarile pentru modele hybrid aparute chiar in acest an, cum ar fi Hyundai Sonata repasindu-le cu mult pe cele pentru modelul Honda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari masini, #masini scumpe, #vanzari Honda, #masini top , #Shopping