Top 5: Cele mai scumpe ceasuri Patek Philippe

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 08:46
8240 citiri
Top 5: Cele mai scumpe ceasuri Patek Philippe

Compania elvetiana de cesasuri Patek Philippe este rezultatul unui parteneriat intre Patek, ceasornicar polonez si Adrien Philippe, inventatorul mecanismului care ajuta la intoarcerea si reglarea de mana a orei.

Pe langa prestigiul conferit de fondatorii companiei, ceasurile Patek Philippe sunt adevarate bijuterii, fiind confectionate din aur si incrustate cu pietre pretioase.

Afla care sunt cele mai scumpe ceasuri produse de compania elvetiana, intr-un clasament publicat de Bornrich.

Super-complication, 11 milioane de dolari

As cum sugereaza si numele, ceasul Patek Philippe este recunoscut pentru sistemul complicat de functionare. Ceasul a fost comandat de bancherul newyorkez Henry Graves Jr., care isi dorea un ceas mai complicat decat cel al partenerului sau. Rezultatul, Super-complication, a devenit cel mai scump model vandut de compania elevetiana. Ceasul este confectionat din aur de 24 de carate.

Ceasul Ref. 1527, 5.63 milioane de dolari

Ceasul Ref. 1527 a devenit unul dintre cele mai cunoscute modele ale companiei Patek Philippe pentru ca a "rezistat" in perioada razboaielor mondiale, fiind unul dintre cele mai mari ceasuri de mana din acea perioada. Dupa standardele actuale, Ref.1527 este un ceas mediu.

Pe langa latura istorica, ceasul este si o "bijuterie" din punct de vedere al materialelor din care este confectionat: aur de 18 carate si 23 de pietre pretioase incrustate.

Caliber 89, cinci milioane de dolari

Ceasul Caliber 89 a fost realizat pentru aniversarea a 150 de ani de la infiintarea companiei. Ceasul este confectionat din aur galben de 18 carate, avand incrustate 129 de rubine.

Platinum World Time, 4 milioane de dolari

Desi nu este unul dintre cele mai apreciate modele produse de Patek Philippe, ceasul Platinum World Time a devenit "faimos" dupa ce a ajuns sa fie cel mai scump ceas din lume in 2002. Printre caracteristice de lux ale ceasului se numara cadranul din platina, 24 de zone de timp si curele speciale din piele.

Ceasul Pilot, 1,7 milioane de dolari

Ceasul Pilot se remarca prin diametrul de 55 de mm. Creat in 1936, ceasul a fost confectionat din crom si nichel.

#ceasuri scumpe, #modele ceas Patek Philippe, #ceasuri elvetiene scumpe , #Shopping