Torta olimpica, vanduta pe eBay cu 192.000 de dolari

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:53
2393 citiri
Torta olimpica, vanduta pe eBay cu 192.000 de dolari

Una dintre cele 8.000 de persoane care au contribuit la transportarea flacarei olimpice pe o distanta de 12.875 de km si-a vandut torta olimpica pe eBay pentru suma de 192.000 de dolari.

Sarah Milner Simonds a hotarat sa isi scoata la vanzare torta olimpica pentru a-si finanta un proiect de gradinarit, scrie Bornrich.

Hotararea acesteia, de a scoate la vanzare un astfel de "suvenir" a atras antipatia multor persoane care au facut oferte false pentru torta. Aceasta a primit in jur de 160 de oferte, cea castigatoare ajungand pana la 153.100 de lire.

Succesul pe care Simonds l-a avut a determinat si alte persoane care detin torte sa le scoata la licitatie pe eBay. Zeci de astfel de suveniruri din aur sunt scoase la vanzare, pretul maxim la care au ajuns fiind de 100.000 de lire.

Fiecare persoana din cele 8.000 care au ajutat la transportarea flacarei olimpice poate achizitiona torta cu 215 de lire (270 de dolari), desi pretul initial platit de organizatori este de 495 de lire (600 de dolari).

Purtatorii au fost selectionati pe baza "performantelor personale" sau a contributiilor lor la viata comunitatii locale.

"Ei pot face apoi ce doresc, insa noi speram ca vor ajunge pe maini bune. Majoritatea vrea sa le pastreze drept suvenir", a subliniat purtatorul de cuvat al Locog, comitetul de organizare a Jocurilor.

Fabricate intr-o editie limitata de 8.000 de unitati, tortele olimpice, de a caror design s-a ocupat Barber Osgerbyau primit feed-back-uri diferite. Pe de o parte Carol Midgeley, editor la Times a descris ca fiind un obiect "elegant", pe cand cititorii Daily Telegraph au spus despre torte ca arata ca o razatoare, sau un cos de gunoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#torta olimpica licitatie, #vanzare torta olimpica, #torta olimpica eBay, #torta olimpica pret, #jocuri olimpice 2012 , #Shopping