Trenduri in decoratiuni interioare: Cele mai scumpe piese de mobilier din lume

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 00:00
7695 citiri
Trenduri in decoratiuni interioare: Cele mai scumpe piese de mobilier din lume

Cele mai scumpe piese de mobilier sunt opere de arta, bijuterii si inovatii. Pat plutitor, scaunul din aur masiv sau masa in stil Roccoco sunt "decoratiunile interioare" ale celor mai bogati oameni din lume.Vezi cat au platit pentru ele.

1. Badminton Cabinet - 36,7 millioane de dolari

Piesa de mobilier dateaza din secolul al 18-lea, fiind cea mai scumpa piesa de mobilier din lume. "Cabinetul", asa cum mai este denumit a fost facut la Florenta su instructiunile sotilor de Medici. In semn de apreciere pentru tamplarul care a creat mobilierul, Tyrrel, pe care l-a gasit cersind, Marelui Duce Gian Gastone de Medici, l-a innobilat.

A fost nevoie de sase ani si de 30 de mestesugari pentru a crea cabinetul. Piesa de mobilier este confectionata din abanos, inalta de 12 metri. Foarte apreciate, si care ii sporesc valoarea sunt decoratiunile din pietre pretioase.

2. Masa Tufft - 4,6 millioane de dolari

Piesa de mobilier poarta numele creatorului ei, pretul ridicat la care este evaluta datorandu-se in special designului sau exclusiv. Masa a fost creata initial pentru un proprietar bogat din New Jersey.

Piesa de mobilier in stil Rococo are o tapiterie eleganta, completata de sculpturi lucrate manual.

3. Pat magnetic plutitor Ruijssenaars - 1,6 millioane de dolari

Creat de un arhitect olandez, patul putitor va permite sa dormiti la inaltime, in mijlocul camerei. Intrebarea este: ce se intampla daca este o pana de curent in toiul noptii?

4. Scaun de birou Xten Aresline - 1,5 millioane de dolari

Creat de Pininfarina, o casa italiana de design cunoscuta pentru proiectarea unor masini de lux precum Ferrari si Cadillac, Xten Aresline ar putea fi cel mai confortabil scaun facut vreodata. Sistemul dinamic rabatabil permite utilizatorilor sa incline partea din spate si scaunul independent, in timp ce spatarul din perne este confectionat pe comanda dupa conformatia proprietarului.Scaunul este confectionat dintr-un material durabil numit Dynatec, care este, de asemenea, folosit de sportivii olimpici.

5. Scaun din aur masiv - 1,3 milioane de dolari

Vandut de un magazin de bijuterii din China, in provincia Jiangsu, scaunul este confectionat din 110 kg de aur masiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mobilier de lux, #cele mai scumpe piese de mobilier, #scaun de aur, #pat magnetic plutitor , #Shopping