Un diamant albastru vandut pentru 32,6 milioane de dolari, record mondial

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 10:30
1376 citiri
Un diamant albastru vandut pentru 32,6 milioane de dolari, record mondial
Foto: Sotheby\'s

Un cumparator din Hong Kong a platit 32,6 milioane de dolari pentru un diamant albastru exceptional, o suma record pentru acest tip de diamant, a anuntat vineri casa de licitatii Sotheby's, transmite AFP.

Diamantul de 9,75 de carate, in forma de para, a stabilit si un record mondial in ceea ce priveste pretul per carat (3,3 milioane de dolari) pentru orice tip de diamant.

Sotheby's a precizat ca sapte cumparatori au licitat pentru acest diamant care pana la urma a fost vandut unui colectionar anonim din Hong Kong.

Precedentul pret record pentru un diamant albastru a fost stabilit in luna decembrie 2008 cand diamantul Wittelsbach a fost vandut pentru 24,3 milioane de dolari de casa de licitatii Christie's la Londra. In ceea ce priveste pretul record per carat pentru un diamant, acesta a fost de 2,4 milioane de dolari si a fost stabilit in luna noiembrie 2013 cand un diamant portocaliu de 14,82 carate a fost vandut de Christie's la Geneva.

Potrivit unui raport al firmei De Beers, vanzarile de bijuterii din diamante pe piata din China au crescut cu 12% pe an in perioada 2008-2013 iar in prezent China este a doua mare piata din lume dupa SUA.

#sothebys licitatie, #diamant vanzare , #Shopping