Un jurnal din perioada nazista s-a vandut cu 300.000 dolari

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 18:52
1766 citiri
Un jurnal din perioada nazista s-a vandut cu 300.000 dolari

Colectionarii din Statele Unite sunt tot mai interesati de obiectele din perioada nazista. Spre exemplu, unul dintre ei a cheltuit 300.000 de dolari pentru jurnalele din lagarele de concentrare apartinand lui Josef Mengele.

Obiectele din perioada nazista sunt la cautare in America, unde exista mai multe case de licitatii care vand astfel de suveniruri istorice, potrivit Businessinsider.

Cele mai cautate sunt obiectele asociate regimului nazist. De la sugativa de cerneala a lui Hitler, pana la o suvita de par a unei foste iubite de-a lui Joseph Goebbel, toate sunt licitate la sume exorbitante.

"Oamenii cauta suveniruri", a spus proprietarul casei de licitatii Alexander Autographs, Bill Panagopulos. Business-ul este tot business, o dovedeste Panagopulos care se ocupa cu comercializarea unor astfel de obiecte, chiar si dupa ce satul in care locuia familia lui a fost ars de catre nazisti.

Printre clientii casei de licitatii se afla si un colectionar care a cheltuit 300.000 de dolari pentru jurnalele din lagarele de concentrare apartinand lui Josef Mengele.

Pe langa colectionari, la licitatii participa si evrei bogati, reprezentanti ai universitatilor sau muzeelor. Printre cei mai prolifici cumparatori sunt rusii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii inedite, #licitatii obiecte perioada nazista, #Hitler licitatii obiecte , #Shopping