Vacanta de Paste la pret redus: Cu ce noutati vin agentiile

Joi, 08 Martie 2012, ora 08:44
2082 citiri
Vacanta de Paste la pret redus: Cu ce noutati vin agentiile

Ofertele last minute nu sunt varianta preferata de romanii aflati in cautarea unei vacante. Cei mai multi romani nu profita nici de oferte de ultim moment, nici de early booking, rezervandu-si vacantele cu aproximativ o luna si jumatate inainte.

Traian Badulescu, consultant in turism, a precizat pentru Business24 care sunt cele mai cautate destinatii de Paste pentru 2012 si cum s-a schimbat oferta agentiilor de turism in acest an.

Pentru mini-vacanta de Paste, in topul preferintelor turistilor romani au ramas pensiunile si statiunile de la munte din tara noastra. Bulgaria, cu statiunile Albena si Nisipurile de aur, este inca la mare cautare si in acest an desi bulgarii au inceput sa reduca din ofertele foarte avantajoase din ultimii ani, este de parere Traian Badulescu, consultant in turism.

"In Romania mai ales la pensiuni rurale si apoi statiunile montane, iar pe extern principala destinatie este litoralul bulgaresc. Mai multi turisti romani aleg litoralul bulgaresc, pana la 10.000 de turisti. La noi, preferatul este turismul rural cu aproximativ 20.000 - 30.000 de turisti", a declarat Badulescu.

Pastele constituie o perioada de varf in profitul agentiilor de turism.

"Fata de 2011 sunt oarecum la fel, nici crestere, nici scadere. Pastele de obicei este o perioada in care romanii de obicei pleaca, nici de Revelion nu a fost mai rau. De la an la an avem o cifra constanta de oameni care pleaca in vacante de Paste", a mentionat consultatul in turism.

Romanii isi cumpara vacantele cu aproximativ o luna si jumatate inainte

Romanii isi cumpara in general vacantele cu o luna si jumatate inainte, doar 15-20% dintre turistii romani profitand de ofertele last minute.

"Romanii au inceput sa invete ce inseamna early booking. Pe segmentul last minute exista un anumit segment de turisti, cei care nu au familii sau obligatii mari. Pe early booking risti sa nu gasesti oferte pentru perioada in care ai concediu. Ofertele last minute sunt pentru nefamilisti.

15-20% dintre turistii romani isi rezerva vacante din timp profitand de ofertele last minute. Romanii rezerva cu o luna si jumatate inainte, deci merg pe ofertele obisnuite", a adaugat Traian Badulescu.

Voucherele, o modalitate de promovare ieftina pentru hotelieri

Voucherele de reducere sunt o modalitatede promovare ieftina pentru care opteaza in general hotelierii, si mai putin agentiile de turism.

"Voucherele sunt o modalitate de promovare pentru hoteluri. Un hotel are intotdeauna o camera goala. Este o forma mai ieftina de promovare. Hotelul nu plateste nimic sa apara pe site-ul ala. Hoteluri au intotdeauna niste camere libere".

"Agentiile de turism nu au cum sa dea discount-uri mari pentru ca au si ei comisioane, nu pot vinde pachetele mai ieftin decat le-au primit de la partenerii lor, dar hotelurile au intotdeauna cateva camere goale".

"Doar ca daca are camera la 200 de lei pe noapte, de exemplu, dau 5 camere la 100 de lei pe noapte si in acest fel isi fac promovare si "agata" si clienti care s-ar putea intoarce la hotel si atunci cand nu mai sunt oferte", a spus consultantul in turism, Traian Badulescu.

Sejurul pentru Albena, 87-223 euro

Pentru un pachet de trei nopti la un hotel de 5 stele in statiunea Albena din Bulgaria, preturile sunt cuprinse intre 138 si 223 de euro. In pret sunt incluse toate mesele si asistenta turistica in statiune.

La un hotel de patru stele, costurile pentru un sejur de trei nopti, ultra all inclusive, sunt cuprinse intre 116 si 159 de euro. Pentru hotelurile de trei stele pentru un loc in camere dubla si toate mesele incluse preturile sunt 87 si 135 de euro.

In Romania pentru 3 nopti de cazare la un hotel de trei stele in Sinaia vei plati 204 euro de persoana cu mic dejun bufet si primire traditionala cu oua rosii si cozonac

Pentru un sejur de patru nopti la un hotel claficat la patru stele cu pensiune completa care include mic dejun bio, pranz festiv in ziua de Paste, costurile se ridica la 1.395 lei de persoana, potrivit bucovinaturism.ro.

#ofere Paste, #vacanta paste, #cazare vacanta Paste Romania, #oferte Paste Bulgaria , #Shopping