Vernisaj la Paris: Nu rata Louis Vuitton Marc Jacobs in acest weekend

Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00
1957 citiri
Vernisaj la Paris: Nu rata Louis Vuitton Marc Jacobs in acest weekend

Louis Vuitton Marc Jacobs de la Paris este evenimentul de fashion si arta pe care nu trebuie sa il ratezi in acest weekend. Acum ai ocazia sa privesti de aproape un spectacol unic, de arta contemporana, fashion, dar si exponate vintage, marca Louis Vuitton.

Asadar, daca ai un drum la Paris sau ti-ai propus sa ajungi acolo in urmatoarea perioada, te invitam la Muzeul de Arte Decorative din Paris pentru o experienta de neuitat, la expozitia care a inceput in luna martie si se va incheia pe 15 septembrie.

Expozitia este organizata la initiativa Muzeului de Arte Decorative din Paris, curator fiind Pamela Golbin - unul dintre cei mai reputati specialisti in moda secoclului XX si contemporana. Aici vei avea ocazia sa te bucuri de exponate vintage Louis Vuitton si creatii Marc Jacobs, dar si colaborarile sale artistice cu Stephen Sprouse, Takashi Murakami sau Richard Prince.

Louis Vuitton Marc Jacobs este o poveste a doua personalitati si a contributiilor lor in lumea modei: Louis Vuitton, fondatorul casei Lousi Vuitton in 1854, si Marc Jacobs, directorul artistic al casei din 1997. Doua personalitati inovatoare, ambele ancorate in secolul lor, au pus bazele pentru o intreaga industrie.

Doi creatori de exceptie, fiecare in felul sau, a abordat codurile culturale si tendintele astfel incat sa dea forma istoriei de moda contemporana.

Reprezentand mai degraba o invitatie la analiza decat o retrospectiva traditionala, povestile paralele ale lui Vuitton si Jacobs permit o privire in profunzime asupra industriei de fashion in doua perioade decisive, una care incepe cu industrializarea din secolul 19 si alta atingand apogeul in globalizarea din secolul 21.

Desigur, este vorba despre istoria mestesugului, evolutia tehnologica, creatie stilistica si colaborare artistica.

Spatiul de expozitie este realizat de Gaonsbury and Bennett si se intinde pe doua etaje, fiecare fiind dedicat unuia dintre creatori.

Cuferele Louis Vuitton sunt prezentate alaturi de colectiile de moda si accesorii din muzeu la primul etaj, iar la al doilea etaj sunt prezentate cateva dintre lucrarile emblematice ale lui Marc Jacobs ca o retrospectiva a celor 15 ani de cariera pe care i-a dobandit la Louis Vuitton.

Odata cu expozitia, a fost lansata cartea Louis Vuitton - Marc Jacobs care se va vinde in editie limitata de lux in unele dintre magazinele Louis Vuitton si in format "normal" intr-o selectie scurta de librarii din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Louis Vuitton Marc Jacobs, #vernisaj la Paris, #vizita Paris, #eveniment fashion Paris , #Shopping