Vinurile romanesti incearca sa cucereasca Europa

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 13:49
2010 citiri
Vinurile romanesti incearca sa cucereasca Europa

Regiunea viticola romaneasca Dealu Mare, aflata la aceeasi latitudine cu podgoriile din Bordeaux si Toscana, produce vinuri ce se bucura de o tot mai larga recunoastere. Specialistii sustin ca vinurile din aceasta zona vor constitui o surpriza placuta in perioada urmatoare.

"Romania si Bulgaria sunt Australia noastra si Republica Chile a noastra" in Uniunea Europeana, declara, pentru AFP, Walter Friedl, un austriac care a investit in podgoria Lacerta, Dealu Mare, comenteaza, miercuri, France Presse.

"Romania este Lumea Noua" a Batranului Continent, completeaza Bogdan Costachescu, oenolog pentru Davino, unul dintre cei mai renumiti producatori ai tarii.

Vinurile din Romania, surpriza anilor viitori

In opinia unor specialisti, intre care oenologul francez Michel Rolland, vinurile din jurul Marii Negre - din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Armenia - vor constitui surpriza placuta a anilor viitori.

"Daca o parte a vinurilor de calitate au inceput sa-i seduca pe straini, o puternica actiune de promovare din partea statului pentru a sterge stereotipurile negative este necesara, inclusiv pentru a obtine preturi in raport cu calitatea, estimeaza responsabili ai Davino si Lacerta, citati de France Presse.

Podgoriile romanesti numara numeroase soiuri frantuzesti (Merlot, Cabernet-Sauvignon, Pinot Noir etc.), mostenire a legaturilor stranse dintre aceste doua tari de limba latina.

Romania este al saselea producator din UE cu patru milioane de hectolitri.

#vinuri romanesti, #podgorii romanesti, #vanzare vinuri romanesti , #Shopping