Visezi la o vacanta inedita? Vezi cele mai interesante hoteluri de gheata (Galerie foto)

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 00:00
3930 citiri
Visezi la o vacanta inedita? Vezi cele mai interesante hoteluri de gheata (Galerie foto)

Vrei plimbari cu trasura trasa de reni, pescuit de iarna sau un loc inedit pentru nunta? Hotelurile de gheata sunt optiunea perfecta, bineinteles cu o singura conditie: sa iti placa frigul.

Vrei sa stai intr-un alt hotel? Nu trebuie faci niciun efort sa cauti o noua locatie, pentru ca se schimba hotelul pentru tine. Designul si decoratiunile interioara ale hotelului sunt regandite in fiecare an, la construirea unitatii de cazare.

Amenajarea unui astfel de hotel nu este tocmai usoara, fiind folosite tone de gheata si zapada. Toate aceste eforturi pentru o constructie care dureaza 3 luni, tinand cont de faptul ca atunci cand temperatura creste hotelul se topeste...la propriu.

Pentru a alege sa-ti petreci vacanta intr-un astfel de hotel trebuie sa iti placa iarna, avand in vedere ca temperatura medie in hotelul este intre -5 si -2 grade Celsius. Si vorbim de temperatura din interiorul hotelului, din camere, nu de afara. Vezi ce unitati de cazare fac concurenta Balea Ice Hotel intr-un top realizat de Theworldroamer.

Icehotel, Jukkasjarvi, Suedia

Icehotel din satul Jukkasjarvi, Suedia este primul hotel de gheata din lume, deschis in 1990. Hotelul "rezista" din decembrie pana in aprilie. La constuirea hotelului sunt utilizate mai mult de 1.000 de tone de gheata si zapada. Hotelul pune la dipozitia turistilor camere pentru cazarea a 100 de persoane, un bar si o biserica. La cei 6.000 de metri patrati de care dispune,Icehotel este recunoscut ca fiind si cel mai mare hotel de gheata din lume.

Prin marketing, Icehotel din Suedia este si cel mai cunoscut. Printr-un parteneriat cu cu Absolut Vodka, in hotel au fost organizate, in 1994 printre altele si o sedinta foto Gianni Versace. De asemenea, Icehotel a creat conceptul Ice Bar, unde atat barul cat si paharele in care se serveste bautura sunt din gheata.

Lainio Snow Village, Finlanda

Hotelul este situat in Laponia, asa ca persoanele care se ocupa de constructia hotelului nu duc niciodata lipsa de zapada. In fiecare an, peste 1.500 de tone de zapada si 300 de tone de gheata sunt folosite pentru ridicarea hotelului, care dispune pe langa alte facilitati si de o capela in care cuplurile se pot casatori.

Oaspetii de la Village Snow se plange de frig, insa nu vor duce lipsa de oferte pentru divertisment. Plimbarile cu snowmobilul, cu sania trasa de cai, reni sau caini husky, schi fond, pescuit de iarna sau ceremoniile lapone sunt doar cateva dintre ele. Pretul pentru o camera dubla pentru o noapte porneste de la 170 dolari (120 euro) si poate ajunge si la 450 de dolari (320 de euro).

Balea Ice Hotel, Romania

Balea Ice Hotel este primul hotel de gheta din Europa de Est, fiind deschis in 2006. Situat la o altitudine de 2034 de metri, hotelul se afla in imediata vecinatate a Balea Lac. Pe perioada de iarna singura modalitate de a ajunge la hotel este telecabina pentru ca drumul care duce la hotel, Transfagarasan, "drumul aflat la cea mai mare altitudine din lume", asa le-au nimit cei din echipajul de la Top Gear.

Hotelul dispune de 10 camere mici si o capela, in timp ce oaspetii sunt oferite mai multe pachete de divertisment, cum ar fi lectii de sculptura de gheata, patinaj, plimbari cu snowmobilul si chiar heliskiing intr-una din cele mai frumoase zone din Europa de Est.

Hotel de Glace, Quebec, Canada

Este unul dintre putinele hoteluri de gheata de pe continentul american. Desi locatia originala a fost Montmorency Falls Parc de la marginea orasului Quebec, incepand cu anul 2002 hotelul a fost construit in apropierea statiunii Duchesnay. In fiecare an, 60 de muncitori transforma 500.000 de tone de gheata si 15.000 de tone de zapada intr-o unitate de cazare cu 85 de paturi acoperite cu blanuri de cerbi, saltele si saci de dormit. Costurile de constructie ale hotelului sunt estimate in jurul valorii de 350.000 dolari

Hotel de Glace ofera multe optiuni pentru petrecerea timpului liber, printre care un club N'Ice, Ice Cafe, club de noapte si sala de cinema. La toate acestea se adauga o capela, descrisa de turisti ca fiind una dintre cele mai frumoase locatii de nunta din lume.

Kirkenes Hotel, Norvegia

Hotelul de gheta este situat in apropierea celui mai estic oras al Norvegiei, Kirkenes.

In timp ce camerele de gheata sunt atractiile sale majore, hotelul are, de asemenea, un bar de gheata realizat din 25 de tone de gheata, un restaurant foarte elegant numit Gabba, care serveste mancaruri locale preparate pe foc deschis, sauna si pentru iubitori de animale, in apropiere de hotel se afla un parc de ren si o ferma de husky.

#hoteluri gheta, #plimbari sanie reni, #unitati de cazare zapada , #Shopping